ERP 2024

Instagram ima nove prioritete za ovu godinu

Adam Mosseri, rekao je da će njegov tim fokusirati na kreatore, transparentnost i razmenu poruka.

PCPress.rs Image

Novi planovi Instagrama

U kratkoj video poruci, šef Instagrama Adam Mosseri predstavio je nove planove platforme. „Moraćemo ponovo da razmislimo šta je Instagram, jer se svet brzo menja i mi ćemo morati da se menjamo sa njim“, rekao je Mosseri.

Mosseri je izložio prioritete Instagrama za 2022. godinu, koji uključuju udvostručavanje videa. On je rekao da će Instagram „konsolidovati sve video proizvode oko Reels-a i nastaviti da razvija Reels“. Instagram je poslednjih meseci uneo neke promene u način na koji obrađuje video snimke.

Što se tiče kreatora, Mosseri je rekao da će Instagram uvesti više alata za monetizaciju kako bi im pomogao da zarade za život. Pored toga, Mosseri je rekao da će se Instagram fokusirati na razmenu poruka i transparentnost 2022.godine.

Napomenuo je da će platforma takođe udvostručiti svoj rad na kontrolama. Ranije ovog meseca, Instagram je najavio da će dodati roditeljski nadzor. Verzija hronološkog feed-a će se vratiti sledeće godine.

Pročitajte i:  Instagram radi na razvoju novog Reels feed-a

Mosseri se dotakao nekih ažuriranja koje je Instagram napravio ove godine usredsređenih na pružanje više kontrole korisnicima. On je istakao karakteristike kao što su osetljive kontrole sadržaja, mogućnost sakrivanja poput brojanja i skrivenih reči u direktnim porukama.

Ipak, situacija nije bila baš idealna za Instagram 2021.godine. Kao prvo, rad na aplikaciji Instagram Kids je stavljen na čekanje zbog zabrinutosti za bezbednost.

Izveštaji zasnovani na dokumentima koje je podelila uzbunjivača Frances Haugen pokazali su da je Meta bila svesna kako Instagram može da utiče na mentalno zdravlje tinejdžera.

Mosseri je svedočio pred Senatom ranije ovog meseca da će Instagram ponuditi „smisleni pristup podacima tako da istraživači trećih strana mogu da osmisle sopstvene studije i donesu sopstvene zaključke o efektima na mlade ljude“ Što u stvari predstavlja njegovu posvećenošću za većom transparentnošću.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,