BIZIT 2022

Instagram u borbi protiv zavisnosti

Haštagovi su odlični za pretraživanje kroz beskrajne postove na društvenim mrežama. Možete brzo da vidite sve postove o određenoj temi samo pretraživanjem haštaga. Međutim, Instagram tvrdi da se haštagovi na ovoj platformi koriste za pronalaženje ilegalnih droga, pored pronalaženja podrške za zavisnost i zloupotrebu psihoaktivnih supstanci. Sada će ova platforma početi da upućuje korisnike na pomoć kada su u pitanju opioidi ili zloupotrebe psihoaktivnih supstanci kada pretražuju određene haštagove na Instagramu.

Instagram u borbi protiv zavisnosti

Korisnici će videti pop-up obaveštenje u aplikaciji kada pretražuju relevantne haštagove na kom će pisati „Možemo li pomoći?“ U pop-up obaveštenju će stajati da ako se oni ili neko njima blizak sada bori sa opioidima ili zloupotrebom psihoaktivnih supstanci, mogu pronaći načine dobijanja besplatnih i poverljivih referenci o lečenju, pored informacija o upotrebi supstanci, prevenciji i oporavku.

Pop-up će sadržati linkove za podršku resursa koje je Instagram razvio u saradnji sa ogrankom ministarstva zdravlja SAD-a (Substance Abuse and Mental Health Services Administration), Nacionalnim savetom za alkoholizam i zavisnosti od droge i neprofitnom organizacijom (Partnership for Drug Free Kids). Resursi obuhvataju savete za prijatelje i porodicu ljudi koji imaju problema sa zloupotrebom psihoaktivnih supstanci.

Pročitajte i:  Nova Instagram mapa podseća na Google Maps

PCPress.rs Image

Instagram zna da, dok se mnogi korisnici oslanjaju na haštagove vezane za drogu kako bi potražili pomoć zajednice, drugi ih zloupotrebljavaju kako bi prodavali drogu. Instagram blokira ili ograničava ove haštagove, ali to ima i negativan uticaj s obzirom da sprečava formiranje zajednica za pružanje podrške.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,