BIZIT 2022

Interenergo investira u obnovljive izvore energije u Srbiji

Vlasotince, 11. jun 2010 – Interenergo iz Ljubljane, puštanjem u rad HE Poštica u opštini Vlasotince, započeo je investicioni ciklus u proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora u Srbiji koji će do 2012. godini dostići vrednost do 50 miliona evra. Prvim stranim investicionim ulaganjem u OIE u južnoj Srbiji, u vrednosti od skoro milion evra, povećana je proizvodnja čiste struje u ovom regionu za 1.910 MWh na godišnjem nivou. Novootvorena HE ima instalisanu snagu 600 kw. U narednih nekoliko godina Interenergo će investirati i u druge hidroelektrane, uglavnom u južnoj Srbiji.

mHE Postica Puštanju u rad HE Poštica prisustvovali su ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić, ambasador Austrije u Beogradu Klemens Koje, predstavnici opštine Vlasotince a ispred investitora član Uprave kompanije Kelag Armin Wiersma i direktori Interenerga Anton Papež i Kristijan Švarc. Tom prilikom, u saradnji sa Kancelarijom za lokalni ekonomski razvoj opštine Vlasotince, Interenergo je postigao dogovor o donaciji 4 kompjutera za otvaranje prvog internet kutka koji će se nalaziti u Biblioteci. Donacija će biti realizovana u narednih 14 dana, dok se u biblioteci ne uspostave tehnički uslovi.

„Izgradnja HE Poštica predstavlja pilot projekat kojim je Interenergo ušao na tržište Srbije i na području investicija u obnovljive izvore energije. U narednim godinama planiramo da investiramo u elektrane kapaciteta između 20 i 30 MW godišnje, koje proizvode struju iz obnovljivih izvora energije. U poslovnim planovima Interenerga, Srbija predstavlja jedno od najvažnijih tržišta regiona i zato nismo samo investitor koji bi izgradio i prodao hidroelektanu. Naprotiv, želimo da budemo permanentno prisutni u Srbiji“, izjavio je direktor Interenerga, Anton Papež. „Posebno bih naglasio konstruktivnu saradnju sa Ministarstvom rudarstva i energetike, kao i sa predstavnicima opštine Vlasotince prilikom realizacije projekta. Nadam se da će našim koracima krenuti i drugi strani investitori i da ćemo ovom regionu dati novu šansu za ekonomski razvoj“, dodao je direktor Interenerga.

„Srbija treba da iskoristi svoje prirodne potencijale i što više privuče direktnih stranih investicija u obnovljive izvore energije. Pozdravljamo dolazak kompanije Interenergo u Srbiju i maksimalno ćemo se potruditi da takvih investicija bude što više i u što kraćem periodu, kako bi Jablanički okrug, ali i svi krajevi Srbije, koji imaju takav potencijal, dobili priliku za brz razvoj“, izjavio je ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić.

„Današnje otvaranje prve privatne hidroelektrane u Srbiji u Poštici predstavlja važnu austrijsku investiciju. Važnost obnovljive energije postaje sve veća. Austrija može dati mali doprinos postizanju ambicioznih ciljeva Srbije u smislu povećanja učešća obnovljive energije. Nadam se i uveren sam da će ubuduće doći do još veće saradnje u oblasti energetike između Austrije i Srbije“, izjavio je ambasador Austrije u Srbiji Clemens Koja.

„Kompanija Kelag je produžila partnerstvo sa RWE grupom i planiramo da tokom narednih 10 godina investiramo 1,6 milijarde evra u obnovljive izvore energije, od čega ćemo 400 miliona evra investirati u jugoistočnu Evropu. Kompanija Interenergo je u 100% vlasništvu Kelaga i lokalnim iskustvom i znanjem omogući će nam da investiramo u ovom region“, zaključio je član uprave kompanije Kelag Armin Viersma.

Interenergo

lig tv
ligtv
maç izle
canlı maç
футбол онлайн
трансляция футбол
смотреть онлайн футбол
смотреть футбол
soccer live
soccer tv
live soccer streaming
stream soccer
online football
watch football
football match
football streaming
live streaming
watch football
live football
football tv
futbol vivo
partido en vivo
juegos futbol
futbol online
futbol gratis
roja directa
jogos de futebol
jogo de futebol
futebol online
assistir tv
atdhe
foot en direct
jeux de foot
jeux football
calcio diretta
calcio streaming
giochi calcio
live ποδόσφαιρο
podosfairo live
αγωνεσ ποδοσφαιρου
video sepak bola
game bola sepak
Siaran Langsung Sepakbola
bola siaran langsung
futbol juegos
partidos en vivo
bóng đá online
xem bóng đá
bóng đá trực tuyến
bóng đá trực tiếp
ฟุตบอล online
ฟุตบอลสด
บอล online
ดู ฟุตบอล สด
ถ่ายทอด สด
online futball
live fussball
fussball live stream
live stream fußball
bundesliga live stream
fußball live
bundesliga fußball
piłka nożna na żywo
piłka nożna online
fotbal live
fotbal online
fotbal živě
fotbal zive
fotbollskanalen
fotball live
fotball på tv
футбол онлайн
футбол трансляція
футбол канал
live voetbal
live voetbal
voetbal kijken
voetbal online
фудбал уживо
fudbal uzivo
live fudbal
futbal online
live futbal
live footy
مباريات كرة القدم
مباشر كرة القدم
بث حي مباشر
مباشر مباريات
כדורגל שידור ישיר
שידור חי כדורגל
بث كرة القدم
football forum

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,