iOS 14 dostupan od danas

Apple od danas, 16. septembra, zvanično kreće sa distribucijom iOS 14 operativnog sistema. On će biti dostupan za iPhone 6S i novije modele telefona.

PCPress.rs Image

Softver pre novih iPhone telefona

Kompanija se ovog puta odlučila da novu verziju iOS-a predstavi pre novih modela iPhone-a, koji se očekuju u toku sledećeg meseca. Nakon update-a, na telefonu će se pojaviti mnogo novih opcija, kao što su home screen widget-i, ili App Library – drugačiji način organizacije aplikacija.

Takođe, na raspolaganju će biti i picture-in-picture mod koji će omogućiti gledanje Netflix i Apple TV+ streaming servisa dok se na telefonu radi nešto drugo. Unapređen je i Siri asistent koji sada ima i opciju audio prevođenja i pojavljuje se u vidu pop-up prozora, umesto da zauzima ceo ekran. iOS 14 omogućava i pinovanje najvažnijih konverzacija, koje će se uvek pojavljivati na vrhu prozora u Messages aplikaciji. Maps je dobio opciju optimizovanja ruta za bicikliste

Dodat je i novi alat, App clips, kroz koji će biti moguće pristup delovima aplikacija bez njihovog preuzimanja na telefon. Na primer, ovim putem biće moguće plaćanje parkinga putem Apple Pay sistema bez preuzimanja aplikacije, ili kreiranje naloga u aplikaciji pre nego što se preuzme, što je korisno ako smatrate da tu aplikaciju nećete nikad više koristiti.

Pročitajte i:  Apple SIM od sada bez aktiviranja mobilnih podataka na iPad uređajima

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,