TrendMicro

iOS 15 biće dostupan za preuzimanje 20. septembra

Apple-ove nadogradnje za iOS 15, iPad OS 15 i watchOS 8 dolaze 20. septembra, nekoliko dana pre lansiranja novog modela iPhone 13. Najnovija iOS verzija ima nove dodatke za FaceTime i Messages, kao i novu funkciju LiveText.

iOS 15 biće dostupan za preuzimanje 20. septembra

iPadOS 15 i watchOS 8 stižu istog dana

S ažuriranjem, vlasnici iPhone-a i iPad-a mogu iskoristiti poboljšanja FaceTime-a, uključujući dodavanje prostornog zvuka i funkcija za smanjenje buke kako bi se uklonili ometajući pozadinski zvukovi. Obnovljena aplikacija Messages dodaje novu funkciju „deljeno sa vama“ koja olakšava praćenje fotografija, muziku i članke u vestima koji se dele u ćaskanjima sa namenskim odeljkom za deljeni sadržaj.

Apple takođe menja svoja obaveštenja, sa novim alatima za kontrolu kako i kada primate push upozorenja. Jedna od novih karakteristika iOS 15 je Live Text, koji koristi kameru za skeniranje okruženja i iznošenje relevantnih informacija. Značajno je da prvo izdanje neće uključivati Apple-ove nove SharePlay funkcije, što se očekuje u kasnijem ažuriranju. Kompanija je takođe nedavno potvrdila da će odložiti planirano ažuriranje bezbednosti dece koje će omogućiti kompaniji da otkrije nezakonite slike zlostavljanja dece na uređajima korisnika.

Pročitajte i:  Nova potencijalna saradnja kompanija Apple i Starlink

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,