ePlaneta

Samsung počinje masovnu proizvodnju OLED ekrana za laptope

Samsung Display objavio je da je počeo sa masovnom proizvodnjom 14-inčnih i 16-inčnih OLED displeja za laptop računare, a jedna od ključnih funkcija je osvežavanje ekrana od 90 Hz, čime se dobija „glatka“ animacija.

oled

OLED paneli za sve

Ove panele koristiće veliki proizvođači laptop-a kao što su Asus, Lenovo, Dell, HP i Samsung Electronics. Asus će ih koristiti u svojim nedavno najavljenim modelima Zenbook i VivoBook Pro računara. Apple se ne pominje kao mogući kupac, ali se na jednom od korejskih sajtova nedavno pojavila informacija da Samsung Display priprema proizvodnu liniju za buduće MacBook računare sa OLED displejima. Takođe, postoje informacije da Apple planira da sledeće godine lansira 16-inčni MacBook Pro sa OLED displejom.

MacBook Pro modeli trenutno koriste LCD displeje sa osvežavanjem od 60 Hz, pa će prelazak na OLED i 90 Hz biti značajan pomak napred. Ti ekrani će imati bolje osvetljenje i kontrast, kao i kvalitetniji prikaz videa i animacija u igrama i prilikom skrolovanja teksta.

Istovremeno, postoje indicije da će Apple uskoro predstaviti redizajnirane MacBook Pro modele sa LCD ekranima od 14 i 16 inča, ali unapređene sa mini-LED pozadinskim osvetljenjem. Time će se oni dosta približiti OLED ekranima. S obzirom da su veliki OLED displeji veoma skupi za proizvodnju, moguće je da će Apple u budućnosti ponuditi obe varijante MacBook Pro računara – sa mini-LED i OLED displejima.

Pročitajte i:  Apple uveliko radi na poboljšanju Siri i uvođenju AI funkcija

Izvor: MacRumors

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,