Kako napraviti dugačak skrinšot sa Microsoft Edge-om na Androidu

Microsoft Edge browser za Android dolazi sa ugrađenom funkcijom snimanja ekrana koja je integrisana u opciju „share page“.

PCPress.rs Image

Dodatna funkcija za Edge

Iako je ograničeno na pravljenje skrinšotova, bez ikakvih dodatnih funkcija (kao što su kropovanje, dodavanje teksta, crtanje, poništavanje, itd.), čini se da kompanija radi na tome da ga poboljša. U Dev i Canary kanalima Microsoft Edge-a za Android, kompanija je sada dodala podršku za pravljenje dugih skrinšotova. Izbor ove opcije će omogućiti korisnicima da definišu vertikalnu oblast ekrana za snimanje ili odabir cele stranice. Kako da koristite ovu funkciju?

Korak 1: Uverite se da koristite najnoviju Canary verziju Microsoft Edge-a na svom Android pametnom telefonu. Možete ga preuzeti sa Google Play prodavnice.

Korak 2: Otvorite Microsoft Edge Canary i idite na web lokaciju na kojoj želite da napravite skrinšot.

Korak 3: Sada dodirnite dugme sa tri tačke u gornjem desnom uglu ekrana.

Korak 4: Na listi dostupnih opcija izaberite „Share“ i tamo dodirnite „Long screenshot“.

Pročitajte i:  Chrome dobija ažuriranja fokusirana na tablete

Korak 5: Sada ćete morati da definišete oblast za snimanje skrinšota promenom izbora u pravougaonom polju.

Korak 6: Kada završite sa izborom, dodirnite dugme „Save“ da biste sačuvali skrinšot.

Dugački skrinšot je sada sačuvan na vašem pametnom telefonu. Microsoft Edge browser već ima integrisanu funkciju skrinšota i ovo je samo koristan dodatak. Imajte na umu da je ova funkcija trenutno dostupna samo na Dev i Canary kanalima i da nije objavljena za stabilnu verziju, ali očekujemo da će se to uskoro dogoditi.

Izvor: Mobigyaan

 

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,