TrendMicro

Microsoft Edge Canary dobija redizajnirani PWA hub za upravljanje aplikacijama

Microsoft Edge je nedavno ažuriran za Insajdere koji koriste Canary verziju browsera, a Microsoft je sada istakao jednu od velikih promena u poslednjem izdanju.

PCPress.rs Image

Novi hub za progresivne web aplikacije (Progressive Web Apps – PWA)

Trenutno se testira sa podskupom korisnika Microsoft Edge Canary-a novi hub za progresivne web aplikacije (Progressive Web Apps – PWA), gde korisnici mogu upravljati web aplikacijama koje su instalirali na svom računaru. Sama stranica nije nova, ali je sada mnogo prilagođenija korisniku i sve je lakše razumeti i doći do nje. Aplikacije koje ste trenutno instalirali prikazuju se u obliku mreže sa velikim ikonama, kako bi ih bilo lako identifikovati i brzo uočiti. Svaka od aplikacija sada takođe sadrži dugmad sa prečicama za otvaranje aplikacije ili pregled detalja o njoj, pored menija sa elipsom koji vam omogućava da zakačite aplikaciju na Start ili taskbar, kao i da podesite aplikaciju da se pokreće kada se računar pokrene.

Ove mogućnosti same po sebi nisu nove, ali prethodna stranica nije učinila mnoge od njih očiglednim. Morate da kliknete desnim tasterom miša na aplikaciju da biste videli sve opcije osim pokretanja ili uklanjanja aplikacije. Osim toga, ako ste instalirali mnogo PWA-a, možda ćete ih teško pronaći u formatu liste koji se trenutno koristi. Sve u svemu, novi dizajn PWA hub-a u Microsoft Edge-u je na prvi pogled daleko razumljiviji. Međutim, možete se vratiti na prikaz liste ako smatrate da je to efikasnije. Takođe možete sortirati svoje aplikacije na nekoliko različitih načina, poput abecednog reda, datuma instalacije ili kada ste ih poslednji put koristili.

Pročitajte i:  Sve što vam je potrebno za korišćenje računara sa televizorom

Ranije bi aplikacije bile navedene samo redosledom kojim ste ih instalirali. Još jedna velika promena je stranica sa detaljima koja je sada dostupna za svaku aplikaciju. Svaka aplikacija sada ima svoju stranicu na kojoj možete videti informacije o njenim dozvolama, prečice do kolačića koje web lokacija koristi i podatke o alatkama za praćenje na web lokaciji. Takođe možete zakačiti aplikaciju, postaviti je na automatsko pokretanje ili je deinstalirati sa ove stranice. Olakšavanje upravljanja PWA-ima je još jedan korak ka povećanju njihovog usvajanja. Microsoft se već nekoliko godina zalaže za PWA i kompanija želi da se osećaju kao kod kuće u operativnom sistemu Windows. U stvari, Windows 11 dolazi sa nekoliko, poput Clipchampa, mrežnog video editora koji je Microsoft nedavno kupio. Moraćemo još neko vreme da sačekamo da svi dobiju pristup ovom novom PWA hub-u, ali možete odmah preuzeti Microsoft Edge Canary ako jedva čekate da ga isprobate.

Izvor: Xda-developers

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,