ERP 2024

Kako pronaći i izbrisati glasovnu istoriju Google Assistant-a

Bez obzira da li vodite računa o privatnosti ili jednostavno ne želite da Google čuva istoriju vaših glasovnih razgovora sa Assistant-om, lako je izbrisati svoje glasovne podatke sa Google-a.

PCPress.rs Image

Pregledajte i izbrišite istoriju Google Assistanta

Kada pristupite svojim glasovnim podacima, možete ili da izbrišete pojedinačne interakcije koje ste imali sa Assistantom ili možete da izbrišete sve svoje aktivnosti.

Jedan od načina da izbrišete i pojedinačne unose i celu istoriju Google Assistanta sa svog naloga je da koristite web lokaciju Google Assistanta. Na ovom sajtu birate ili pojedinačne razgovore ili sve svoje podatke, a Google ih briše umesto vas.

Da biste nastavili sa tim, otvorite web browser na računaru ili mobilnom uređaju i pristupite  Google Assistant Activity sajtu. Kada se sajt učita, prijavite se na svoj Google nalog.

Kada se prijavite, videćete listu vaših interakcija sa Google Assistantom. Da biste izbrisali pojedinačni unos, pronađite taj unos na listi. Zatim, pored te interakcije, izaberite ikonu „X“ i Google će odmah ukloniti taj unos iz vaše istorije. Ako želite da izbrišete još stavki, ponovite gornji korak za svaku stavku.

Pročitajte i:  OpenAI sklapa dogovor o upotrebi Reddit sadržaja

U slučaju da želite da uklonite celu istoriju Assistanta, pomerite se nagore na Google Assistant Activity sajtu. Na vrhu izaberite opciju „Delete“.

U meniju koji se otvori izaberite jednu od sledećih opcija:

  • Delete Today: Ova opcija briše vašu aktivnost Assistanta za danas.
  • Delete Custom Range: Ova opcija vam omogućava da odredite period za koji želite da obrišete istoriju Assistanta.
  • Delete All time: Izaberite ovu opciju da biste izbrisali celu istoriju Assistanta.
  • Auto-Delete: Uključite ovu opciju da biste omogućili Google-u da automatski obriše istoriju Assistanta kada istekne određeno vreme.

U zavisnosti od opcije koju ste izabrali, videćete odgovarajuću stranicu. Ako ste izabrali da uklonite celu istoriju, na stranici koja se otvori izaberite „Delete“.

Upozorenje: Kada izbrišete podatke Asistenta, ne možete da ih povratite.

Koristite glasovne komande da obrišete istoriju Google Assistanta

Drugi način da izbrišete istoriju Google Assistanta je da koristite samog Assistanta. Izgovarate komandu koja pokreće aplikaciju da izbriše navedene podatke sa vašeg naloga.

Pročitajte i:  Meta i Google sklapaju AI ugovore sa holivudskim studijima

Da biste koristili ovaj metod, otvorite Google Assistant na svom uređaju i izgovorite sledeće komande:

  • Delete my last conversation
  • Delete today’s activity
  • Delete this week’s activity
  • Delete my assistant history (ovo otvara sajt aktivnosti Google Assistanta, omogućavajući vam da odaberete vremenski okvir za brisanje aktivnosti).

I to je to. Izabrani podaci su obrisani iz istorije Google Assistanta. Uživajte u malo više privatnosti na svom uređaju!

Izvor: Howtogeek

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,