Khaby Lame je sada najpraćeniji TikToker na svetu

TikTok ima novog aktuelnog šampiona. Khaby Lame, 22-godišnji kreator rođen u Senegalu, postao je najpraćenija osoba na TikTok-u, nadmašivši američku TikTok zvezdu Charli D’Amelio, koja je ranije imala tu titulu. Lame sada ima više od 142,7 miliona pratilaca u poređenju sa 142,3 miliona koje ima D’Amelio.

PCPress.rs Image

Lame, koji je sa sedištem u Italiji, u početku je stekao slavu zahvaljujući upotrebi TikTok-ovih dueta reagujući bez reči na komplikovane i apsurdne „life hacks“. Sada prvenstveno objavljuje skečeve tihe komedije, skupljajući milione pregleda i lajkova. Njegovi sledbenici su počeli da rastu prošle godine, a poslednjih nedelja fanovi su pokrenuli napore da ga dovedu na vrh.

Smena na tronu

Lameov uspon i povlačenje D’Amelio-a je značajno. D’Amelio i njena sestra Dixie su dve centralne ličnosti TikToka, koje grade čitav medijski brend na vrhu onoga što i sami priznaju da je u početku bila slučajna slava. Njihov meteorski uspon do slave kroz nekoliko sekundi dugih video zapisa o plesu zbunio je ljude koji nisu na TikTok-u — i inspirisao milione pratilaca da pokušaju da urade isto. Prema procenama Forbsa, sestre su prošle godine zaradile oko 27,5 miliona dolara.

To što je Lame postao najpopularnija ličnost na TikTok-u je primetno s obzirom na prošla pitanja koja su postavljali korisnici na platformi o tome kako se tretiraju kreatori pripadnici manjina – a posebno crnci. Godine 2020., kao odgovor na optužbe da TikTok algoritam potiskuje sadržaj crnačkih kreatora, kompanija se obavezala da će preduzeti korake, uključujući stvaranje saveta za raznolikost i doniranje novca neprofitnim organizacijama „koje pomažu crnačkoj zajednici“. Prošle godine, navodeći nedostatak zasluga za koreografisanje viralnih plesova za hit pesme, neki crnački kreatori učestvovali su u neformalnom štrajku, odbijajući da kreiraju plesove koji bi inače mogli nesrazmerno koristiti belim kreatorima.

Izvor : TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,