Kickstarter dodaje još jednu mogućnost  

Kreatori koji prikupljaju sredstva za projekte na Kickstarteru uskoro će moći da prikupljaju novac čak i nakon što se njihova kampanja završi. 

PCPress.rs Image

Trenutno, Kickstarter projekti mogu da traju od jednog do 60 dana, a kreatori koji se nadaju da će nastaviti sa prikupljanjem sredstava nakon što ispune svoj cilj morali su da odu van platforme da bi nastavili da prikupljaju novac. 

Nova funkcija kasnog obećanja će omogućiti kampanjama crowdfunding da prikupljaju novac na neodređeno vreme ako kreator odluči. Kasno obećanje takođe može biti od pomoći obožavaocima koji saznaju o projektima nakon što je prozor za prikupljanje sredstava zatvoren, ali žele da podrže kreatora. Kreatori koji nude nešto u zamenu za određeni nivo novčane podrške — digitalno preuzimanje albuma ili fizičkih stavki, na primer — moraće da okončaju zakašnjele obećanja za taj nivo kada počnu da ispunjavaju. Kickstarter kaže da preporučuje okončanje kasnih obećanja ako kampanja nije dobila novo obećanje u 30 dana. 

Druge platforme za crowdfunding su isprobale slične modele finansiranja. Indiegogo je uveo model „zauvek finansiranja“ pre skoro deceniju, omogućavajući kreatorima da nastave da prikupljaju novac posle datuma završetka kampanje. Sada, Indiegogo kampanje automatski nastavljaju da prikupljaju sredstva nakon što se kampanja zatvori, a kreatori dobijaju isplate svakog meseca dok novac neprestano curi.  

Kompanija kaže da testira zakasnela obećanja sa malim brojem korisnika, sa širim uvođenjem za sve kreatore u narednih nekoliko meseci. Kada kreator isključi zakašnjele obećanja, neće moći da se vrati nazad. 

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *