Otpušteni radnici postigli dogovor sa Kickstarterom

Sindikat zaposlenih u Kickstarteru, jednom od najvećih organizacija za finansijsku podršku projektima i inovativnim idejama, sklopio je dogovor sa kompanijom o zaštiti radnika za koje je najavljeno da će dobiti otkaz. Epidemija Korona virusa izazvala je kod njih pad poslovanja od 35%, i zbog potrebe da se smanje troškovi kompanije, hteli su da otpuste deo radnika.

kickstarter otpušteni radnici

Četiri meseca otpremnine za sve radnike koji dobiju otkaz

Izgleda da je kriza ozbiljno pogodila Kickstarter, čim se i posle dogovora sa sindikatom nastavilo sa planiranim aktivnostima otpuštanja. Naime, između sindikata zaposlenih, koji predstavlja 60% od ukupno 140 radnika i kompanije sklopljen je dogovor da se svim otpuštenim radnicima isplati četiri meseca otpremnine, oslobađanje od bilo kakvih nekonkurentskih ugovora za svakoga ko prihvati otpremninu, kao i nastavak finansiranja zdravstvenog osiguranja za sve otpuštene radnike do šest meseci, u zavisnosti od toga koliku su platu primali.

Još uvek se ne zna tačno koliki će biti obim otpuštanja, ali se priča da bi otkaz moglo da dobije gotovo pola radnika ove do sada uspešne kompanije. Kickstarter do sada nije izlazio sa informacijama o potencijalnom obimu otpuštanja, pa nam ostaje samo da špekulišemo o tome. Ono što zabrinjava jeste da su na kraju ipak bili prinuđeni i radnici i kompanija da sklope kakav-takav dogovor, koji ni malo neće smanjiti fazu otpuštanja, već će samo delimično finansijski ublažiti.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,