BIZIT 2022

Kompanija Nike predstavila nove pametne patike

Kompanija Nike predstavila je još jedan model patika koji je u stanju da se samostalno pertla, te ima i druge opcije koje ga pozicioniraju visoko u svetu pametne obuće. Sa pametnim funkcijama došla je i, kako tvrde upućeni, solidna cena, pa su nove Nike izgleda namenjene onima sa nešto dubljim džepom.

PCPress.rs Image

Radi se o modelu Adapt BB, koji samostalno vezuje pertle baš kao u kultnom filmu „Povratak u budućnost“. Nove Nike bi na tržištu trebalo da se nađu 29. maja, a po ceni od 350 dolara, što je ipak nešto povoljnije od modela HyperAdapt 1.0 iz 2016. godine, za koji je moralo da se izdvoji čak 720 dolara. Samostalno vezivanje pertli funkcioniše uz pomoć malog motora koji se nalazi u osnovi patike, te zateže pertle kada se aktivira. Adapt BB se pored toga povezuje i sa pametnim telefonom korisnika, koji zahvaljujući tome preko prilagođene Nike aplikacije može da podešava veličinu, modifikuje svetla, te proverava koliko je baterije potrošeno.

Pročitajte i:  Nike i Adidas rešavaju tužbe oko patenta zbog tehnologije

PCPress.rs Image

Očekuje se da futuristički model promeni iskustvo nošenja obuće, kako za profesionalne sportiste, tako i za one koji ih nose tokom svakodnevnih aktivnosti. O novom modelu se govori još od početka godine, ali zainteresovani sve do sada nisu mogli da vide kako će patike izgledati, što se promenilo nakon što je kompanija detalje o modelu objavila na svom zvaničnom Instagram profilu.

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,