BIZIT 2022

Windows 10: Novo poboljšanje nije ono što su korisnici očekivali

Windows 10 je konačno dobio poboljšanje koje su svi čekali, ali je zadovoljstvo kratko potrajalo budući da je Microsoft izdao upozorenje u okviru kojeg milione korisnika obaveštava da nova funkcija nije ono čemu su se nadali.

PCPress.rs Image

Naime, Windows 10 korisnicima je nedavno obećano da će dobiti veću kontrolu nad budućim ažuriranjima, a sa velikim unapređenjem 1903, ali se ispostavilo da najveći deo korisnika ipak neće dobiti mogućnost da odlaže nove udate-ove. Radi se o Home korisnicima, kojih ima najviše, i koji će dobiti opciju da nova ažuriranja u budućnosti odlažu do 35 dana, što je proces koji će morati da ponavljaju svake nedelje. Kada period za odlaganje istekne nova ažuriranja se instaliraju automatski, te korisnik nad tim procesom nema nikakvu kontrolu. Da bi saznali kada ističe period za odlaganje korisnici moraju da ručno pronađu broj nove Windows 10 verzije (Settings > System > About), te ga nakon toga pronađu na zvaničnom Windows 10 Release Information sajtu, što je zahtevan proces, tako da većina korisnika verovatno neće znati koje bi korake trebalo da preduzme kako bi se bolje upoznala sa rokovima za primenu novih ažuriranja.

Pročitajte i:  Windows malver i tajno rudarenje kriptovaluta

PCPress.rs Image

Kada su Windows 10 Pro, Enterprise i Education korisnici u pitanju situacija je sasvim drugačija, te nova ažuriranja mogu da odlažu u periodu od 36 meseci, tako da nove promene najviše utiču na Windows 10 Home korisnike, koji će morati dobro da se informišu kako bi na vreme izbegli problematična ažuriranja koja su u prošlosti već uticala na njihovo korisničko iskustvo.

Izvor: Forbes

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,