Kompanija Tesla objavila impresivne snimke autonomnih vozila koja čuvaju pešake

Kompanija Tesla još jednom je objavila snimke koji slave Autopilot funkciju, a i ovoga puta se radi o vozilima koja čuvaju neoprezne pešake.

PCPress.rs Image

U kompaniji se tvrdi da do ovakvih situacija dolazi svakodnevno, a u poslednje vreme se najviše priča o tome da Tesla Autopilot pokreće sve one bezbednosne opcije koje Tesla besplatno nudi u okviru svojih automobila. Jedna od tih opcija je i automatsko kočenje u kriznim situacijama (Emergency Automatic Braking), a koja Autopilot-u omogućava da u stvarnom svetu izbegava potencijalno opasne situacije.

Novi snimci

Nedavno su se pojavili novi video snimci koji potvrđuju da Autopilot radi u korist pešaka, i u svim primerima mogu da se vide pešaci koji na scenu ulaze iznenada, a iz oblasti koja je izvan vidnog polja automobila, te automobili koji koče na vreme. Iz toga se zaključuje da Autopilot konstantno evoluira, i da sve brže reaguje na stvari koje bi tokom vožnje iznenadile svakog vozača.

Ovakvi primeri su, ističu eksperti, važni, a najviše zbog toga što nezgode koje su u vezi sa Autopilot-om u medijima uvek dobiju mnogo pažnje, dok pozitivni primeri ostaju u pozadini. Očekuje se da bezbednosne funkcije u budućnosti još napreduju, i da na kraju možda iz saobraćajne jednačine uklone ljudske vozače, a sa njima i ljudsku grešku.

Pročitajte i:  Tesla naručuje veliku količinu self-driving čipova nove generacije

Izvor: Elektrek

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,