Korisnici sa maskama – ni to nije problem za Face ID

Korona virus je zaustavio svet i počeo da ga menja. Čak i naše svakodnevne navike neće ostati iste, i potrebno je da se novonastaloj situaciji prilagođavamo. Novost koja nam dolazi iz Apple-a govori u prilog promeni tehnologija, zbog našeg zdravlja. Naime, potvrđeno je u novoj nadogradnji za iPhone uređaje da će Face ID usluga prepoznavanja lica moći da radi iako na licu nosite zaštitnu masku.

face id maske

Otključavanje ekrana bez skidanja maske

S obzirom na to da su maske postale deo naše svakodnevnice kako bi se zaštitili od globalne epidemije, bilo je potrebno rešiti prepoznavanje lica dok nam je na licu zaštitna maska. Korisnici na ovo upozoravaju već neko vreme da bi mogao da bude problem, međutim iz Apple-a već imaju spreman odgovor. U poslednje beta izdanju nadogradnje iOS 13.5, Face ID će izgleda moći da prepozna lice sa maskom.

Svi se verovatno pitaju kako je tako nešto moguće. Zapravo, Face ID će prepoznati kada neko nosi masku, a telefon će automatski podići ekran za unos lozinke za otključavanje ekrana. Ceo proces otključavanja će znatno ubrzati, što će korisnicima olakšati korišćenje uređaja. Još uvek nije precizirano kada će ovu nadogradnju dobiti svi korisnici, ali se špekuliše da bi to moglo da se desi u narednih par nedelja.

Pročitajte i:  Apple će koristiti iPhone za kontrolu automobila

Izvor: CNN

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,