Top50 Glas publike

Lažne usluge: Google lovi prevarante

Google je nedavno najavio tužbe protiv prevaranata koji ciljaju vlasnike malih firmi, a nakon što je grupa imitirala servis kompanije i žrtvama nudila biznis profile.

phishing

Usluga je inače besplatna, a Google je nudi onima koji žele da se njihov posao reklamira u rezultatima pretraživanja, u okviru Google Maps, a sa ključnim informacijama kao što su komentari klijenata i kontakt informacije. Prevaranti su se dosetili da mogu da naplaćuju ono što se inače ne plaća, a sada bi sami za to mogli da plate, budući da je sukob s tehnološkim gigantom ozbiljna stvar.

PCPress.rs Image

Prevaranti su žrtve pozivali telefonom i prodavali im besplatnu Google alatku. Pored toga su napravili i web sajt za prodaju lažnih pozitivnih i negativnih kritika koje su se nakon toga prikazivale u reklamama. Tako se ova prevara pridružila grupi koja se od 2021. godine ubrzano uvećava, te cilja vlasnike malih firmi. Tužba koju je Google najavio bi mogla da bude neka vrsta prekretnice, a korisnicima se do tada preporučuje da se o nekoj ponudi raspitaju pre nego je plate.

Pročitajte i:  Renault i Google proširuju saradnju

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *