ERP 2024

Lažni kripto bot prevarant  

Robert Robb je navodno ubedio nekoliko kripto investitora da mu pošalju 1,5 miliona dolara da napravi previše dobrog da bi bio istinit bot za kripto trgovinu, prema izjavi FBI-ja koju su pregledali 404 Media i CourtWatch. 

PCPress.rs Image

Robb je navodno poslao poruku u kojoj je pisalo: „Puf, TI SI MILIONER“ jednoj Telegram grupi, praćenu ovom slikom ljubičaste vile koja nosi kapu od pečuraka. Poruka je obećavala primaocima da će se obogatiti ako iskoriste Robbov MEV bot i ulože u kriptovalutu $RAT i token ironično nazvan NoRugz. 

Kaže da je Robb tražio novac od kripto investitora preko Telegrama i drugih društvenih medija za izgradnju „Maksimalne vrednosti koja se može izdvojiti“ ili MEV, bota za trgovanje kriptovalutama. Ali nakon što su investitori poslali sredstva, bot se nikada nije materijalizovao. Investitori sa kojima je razgovarao FBI rekli su da je Rob izneo više izgovora za kašnjenje bota i da nikada nije ispunio nijedan zahtev za povraćaj sredstava. 

Bot koji je opisao Robb bi navodno skenirao mreže blokova kako bi pronašao profitabilne mogućnosti trgovanja i automatski ih izvršio, ali nema dokaza da tehnologija zaista može da funkcioniše tokom dužeg perioda. Ovo nije sprečilo kripto prevarante da guraju lažne botove na YouTube, X i druge sajtove društvenih medija i daju malo verovatna obećanja o povratu od 10 do 100 puta na svoja ulaganja. 

Robb je često objavljivao o MEV botu koji je gradio na X platformi za kripto društvene medije Friend.Tech. U DM-ovima investitorima, tvrdio je da je napravio prototip bota koji je bio dovoljno dobar da donese „ogromne prinose“. 

FBI navodi da je Robb tokom nekoliko nedelja 2023. prikupio najmanje 1,5 miliona dolara od investitora. Ali umesto da sredstva idu za izgradnju bota za kripto trgovinu, Robb je prebacio većinu novca na svoje lične bankovne račune. FBI-jev pregled Robovih finansijskih transakcija pokazao je da je on deo novca potrošio na dvogodišnji zakup izvršnog apartmana na stadionu Denver Broncos Mile High, luksuzni džip i boravak u odmaralištu na Bahamima. 

46-godišnji Robb je uhapšen u Las Vegasu 20. marta, prema snimku ekrana Henderson policije koje je kripto detektiv ZachXBT postavio na X. The Verge je kontaktirao okrug Henderson kako bi zatražio Robovu policijsku evidenciju. 

Robb, koji objavljuje na Xpod rukohvatom pokerbrat2019, tvrdi u svojoj biografiji da je prošla žrtva iznude. Tokom prošle godine, on je često tvitovao o MEV botovima i često je upozoravao svoje pratioce da paze na kripto prevare. 

Robb se nije oglasio od dana hapšenja. Njegova poslednja objava, objavljena u 12:38 popodne po istočnom vremenu ujutru kada je hapšen, ukorila je svoje sledbenike da su „previše predvidljivi“ i obećao nadolazećeg Solana bota. 

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *