Lenovo u ofanzivi na tržištu data centara

Kompanija Lenovo nedavno je najavila pojačano prisustvo na tržištu data centara, predstavivši prošireni asortiman IT rešenja koji uključuje i softverska rešenja sledeće generacije za skladištenje podataka, korporativnu ponudu mrežnih rešenja, najnovije servere visokih performansi, kao i pojačanu ponudu hiper-povezanih uređaja. Širi portfolio proizvoda omogućiće kompaniji Lenovo da igra veliku ulogu na tržištu i ojačaće njenu sposobnost da pomogne klijentima da promene ekosistem data centara tako što će prihvatiti nove tehnologije kao što je infrastruktura na cloud-u, big data i druga analitička rešenja. Kompanija Lenovo je predstavila mnoga od ovih rešenja na ovogodišnjoj konferenciji Tech World koja je održana u San Francisku, 9. juna

Heart_of_Data_Center

Nove ponuda demonstrira sposobnost kompanije Lenovo da iskoristi partnerstvo sa industrijskim liderima, kao i nekim od najvećih startap kompanija, kako bi klijentima obezbedila najbolja moguće rešenja koja će poboljšati produktivnost i smenjiti troškove. Ova rešanja obezbeđuju korisnicima veću fleksibilnost da izaberu adekvatna rešenja za napredna IT okruženja.

Nova skladišna rešenja u kategoriji Software Defined Storage

Kompanija Lenovo je kreirala novi i inovativni program Software Defined Storage (SDS), koji se je nazvala StoreSelect, pri čemu je sarađivala sa nezavisnim proizvođačima softvera kako bi integrisala njihov SDS softver sa svojim hardverskim rešenjima. Uz podršku kompanije Lenovo na svim nivoima, ova rešenja omogućavaju jednostavno i pouzdano instaliranje skalabilnih rešenja za skladištenje. Prva ponuda koja je obuhvaćena ovim programom, Lenovo Storage DX82006N i DX8200C, ima integrisane SDS softvere kompanija Nexenta Systems Inc. i Cloudian Inc., i predstavlja odličnu investiciju za klijente kada su u pitanju rešenja za skladištenje.

Pročitajte i:  Lenovo (izgleda) priprema ThinkBook Plus, laptop sa dva ekrana

Pored rešenja StorSelect, kompanija je takođe predstavila prve brendirane sisteme za skladištenje srednjeg ranga – novu seriju V koji čine skladišni sistemi SAN od 12 Gb.. V3700 V2 i V5030 predstavljaju fleksibilna hibridna SAN rešenja koja pomažu klijentima da pouzdano i po pristupačnoj ceni regulišu svoje IT operacije kako bi poboljšali ekonomiju skladištenja u kompanijama. Lenovo će početi sa isporukom serije V u junu 2016.godine.

Novi operativni sistem za umrežavanje i proširena ponuda kroz partnerstvo sa Juniper-om

Kompanija Lenovo obnovila je svoju ponudu korporativnih mrežnih rešenja sa proširenom ponudom i većim mogućnostima, omogućujući klijentima da u svojim organizacijama instaliraju sveobuhvatna rešenja. Kompanija je predstavila operativni sistem nove generacije za umrežavanje, Lenovo Cloud NOS, koji nudi nove funkcionalne opcije koje povećavaju izdržljivost, skalabilnost cloud-a i programiranje. Ovaj operativni sistem biće dostupan klijentima nakon 17. juna.

Pored toga, Lenovo je otkio nove detalje u vezi sa globalnim, strateškim partnerstvom sa kompanijom Juniper Networks, koje je objavljeno početkom ove godine. Ove dve kompanjje potpisale su distributerski ugovor prema kojem će Lenovo imati u ponudi proizvode kompanije Jupiter Networks, kao što su EX2300 i EX4550 eternet switch-evi i QFX10002-72Q spine aggregation switch-evi za data centre. Lenovo će prodavati ove Juniper-ove proizvode u sklopu integrisane ponude portfolija kompanije koji takođe uključuje proizvode za upravljanje data centrima. Juniper-ovi proizvodi u sklopu ponude kompanije Lenovo biće dostupni u trećem kvartalu 2016. godine.

Pročitajte i:  Četiri načina na koje ThinkShield for mobile štiti Motorola telefone

 

Najnoviji serveri visokih preformansi postavljaju nove granice

Kompanija Lenovo obnovila je ponudu servera x3850 i x3950 X6 novim verzijama koje sadrže najnovije procesore Intel Xeon E7-4800 i E7-8800 v4, koji isporučuju do 39 odsto bolje performanse u odnosu na prethodne generacije. Uz memorijsku podršku do 12 TB, ova moćna ponuda kreirana je za kritična okruženja kao što su memorijske aplikacije SAP HANA ili Hadoop, kao i za velike virtualizacione projekte, big data projekte i analitička opterećenja.

Lenovo x3850 X6 i x3950 nude dobre performanse, pri čemu postavljaju nove industrijske standarde u čak 17 kategorija. Pored toga, novi serveri imaju inovativni i modularni dizajn, tako da ih klijenti brzo i ekonomično mogu nadograđivati i održavati, što obezbeđuje veoma fleksibilnu infrastrukturu data centara. Ovi serveri će biti dostupni tokom juna 2016. godine.

Moćan server x3850 X6 kompanije Lenovo koji koristi procesor Intel Xeon E7-8890 v4 i radi na operativnom sistemu Windows, pruža poboljšanje preformansi za više od 33 odsto u odnosu na prethodnu generaciju sistema Lenovo, u poređenju sa standardnom referentnom tačkom SAP SD 2. Pored toga, ovi novi serveri omogućuju proširenje memorije od čak 33 odsto za SAP S/4HANA rešenja, 8TB konfiguracijama sa SAP HANA SPS12. Pomoću ove inovacije, klijenti mogu da prošire svoj SAP S/4HANA trag, pri čemu imaju brži pristup podacima, koji su im neophodni kako bi upravljali svojim digitalnim preduzećima.

Pročitajte i:  Lenovo (izgleda) priprema ThinkBook Plus, laptop sa dva ekrana

 

Proširen portfolio HX serije hiper-povezanih uređaja:

Lenovo je najavi prošireni portfolio HX serije hiper-povezanih uređaja, zasnovanih na softveru kompanije Nutanix, kao i najnovijoj tehnologiji kompanije Lenovo kada su u pitanju serveri, kako bi obuhvatio širi spektar različitih opterećenja i troškova instalacije. Nova ponuda kompanije Lenovo obuhvata:

  • seriju HX1000 za udaljene kancelarije/filijale
  • seriju HX2000 za mala i srednja preduzeća, sa novim softverom Nutanix Xpress (najavljen 24. maja)
  • Integraciju najnovije platforme Lenovo servera u okviru serije HX3000, rešenje optimizovano za VDI i manja opterećenja virtuelizacije, kao i u okviru serije HX5000, verzije optimizovane za veća opterećenja virtuelizacije servera.

Ovi novi uređaji bitno će proširiti portfolio Lenovo hiperpovezanih uređaja, koji takođe uključuje seriju HX7000 optimizovanu za baze podataka i druga I/O intezivna opterećenja. Ovi proizvodi biće dostupni početkom trećeg kvartala 2016. godine.

Izvor: Lenovo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,