BIZIT 2022

Malo drugačiji telefoni

Neću se ovde baviti standardnim telefonima koji su predstavljeni na IFA sajmu – to je posao za kolege iz PC‑ja i connect‑a. Osvrnuću se na malo drugačije koncepte koji možda i neće zaživeti, ali su interesantni.

Za žensku torbu

6-Wiko_RAINBOW-JAM_white_compo-2Da li i vi smatrate da je ženska torba isto što i rupa bez dna? Kada treba pronaći nešto u njoj, to obično traje čitavu večnost. Kompanija Wiko predstavila je konceptualno zanimljivi Wiko Fever telefon, koji efikasno rešava problem njegovog pronalaženja. Naime, obod ovog telefona napravljen je od fluorescentnog materijala koji svetli u mraku i gde god da se nalazi u torbi, odmah će biti uočen. Po dizajnu Wiko Fever pomalo podseća na iPhone, a tehničke karakteristike su mu sasvim solidne – ekran dijagonale 5,2 inča, osmojezgarni 1,3 GHz procesor, kamere rezolucije 13 i 5 Mp… I sve to po ceni od samo 199 dolara. Deluje kao dobra ponuda o kojoj treba razmisliti kada se tokom jeseni pojavi na tržištu.

 

 

 

Igrački telefon

29Do sada smo imali računare i tablete namenjene igračima, a Acer je rešio da ponudi i pametni telefon koji cilja na pomenutu grupu korisnika. Acer Android Predator 6 napravljen je u Alienware stilu, u kombinaciji srebrne i crvene boje. Ima 10‑jezgarni procesor i 4 GB RAM‑a, dual haptic feedback motori vibriraju u toku igre, a tu je i gomila sitnica prilagođenih gejmerima. Ekran je dijagonale šest inča, što nagoveštava i ime proizvoda, a njegova rezolucija je 720p, što je možda iznenađujuće ako uzmemo u obzir ostale specifikacije. Mada, kada se malo razmisli, nešto manja rezolucija istovremeno znači i više frejmova u sekundi prilikom igranja… Za sada nema informacija o ceni i datumu izlaska na tržište, ali siguran sam da će mnogi igrači željno iščekivati ovu „zver u malom pakovanju“.

Branislav Bubanja

(Objavljeno u Časopisu PC#225)

Facebook komentari:
eFakture