Meta dodaje 14 besplatnih igara

Meta Facebook Gaming divizija čini Messenger video pozive zanimljivijim sa novim setom besplatnih igara kojima sada možete da pristupite sa svojim prijateljima dok ćaskate licem u lice, bez obzira gde se nalazite. Ova funkcija dolazi prilično kasno u svetu zaključavanja nakon kovida, ali je odlična za brze sesije reči sa prijateljima, Mini Golf FRVR i Exploding Kittens.

PCPress.rs Image

Najbolji deo nove funkcije za video pozive Messenger-a je koliko su one dostupne korisnicima Facebook-a. Sve što treba da uradite je da započnete video poziv sa jednim ili više prijatelja, dodirnete dugme grupnog režima u centru, izaberete ikonu Plai, a zatim izaberete igru u biblioteci koja vam je predstavljena — nije potrebno preuzimanje ili instalacija.

U 2018. godini, Facebook je pokrenuo funkciju AR igara u Messenger-u koja omogućava do šest prijatelja da skaču na poziv i igraju igrice poput Don’t Smile — što, kao što naslov sugeriše, izaziva prijatelje da se ne smeju — ali ovo predstavljanje donosi pravi mobilni igre koje su već uspešne izvan Messingera.

Pročitajte i:  Meta predstavlja "fediverse sharing" za Threads

Novi set igara u okviru Messenger video poziva sada je dostupan korisnicima na iOS-u, Android-u, pa čak i veb pretraživaču. U trenutnoj biblioteci postoji 14 igara — od kojih su većini potrebna samo dva igrača — a očekuje se da će ih doći još jer Facebook Gaming apeluje na programere da se obrate u vezi sa dodavanjem ove funkcije u svoje igre.

Video pozivi mogu biti odličan način za interakciju sa prijateljima dok igrate igrice, ali mnogim platformama nedostaju laki načini za pokretanje brze, zabavne sesije bez razlaganja razgovora na dve usluge ili podešavanja Drawful događaja za deljenje ekrana. Samo budite spremni za svoje tetke, koje će vas sigurno nagovoriti da igrate Go Fish preko videa.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: