Šifrovana ćaskanja Messengera dobijaju teme i emoji

Meta donosi osnovne funkcije prilagođavanja Messenger-a u end-to-end šifrovane (E2EE) ćaskanje na platformi. To znači da šifrovani razgovori sada mogu da sadrže teme, prilagođene emodžije, reakcije, fotografije grupnog profila i još mnogo toga.

PCPress.rs Image

Messenger-ovi E2EE razgovori sakrivaju vaše onlajn razgovore od trećih strana, uključujući i sam Facebook. To takođe otežava organima za sprovođenje zakona i hakerima pristup porukama koje šaljete i primate. WhatsApp već podrazumevano ima E2EE, a Instagram omogućava ljudima da uključe E2EE za pojedinačne razgovore.

Ranije Meta nije nudio nikakav način za prilagođavanje šifrovanih ćaskanja. Čim ste prešli na (ili ušli) u tajni razgovor, sve opcije prilagođavanja su nestale, a vi ste ostali da ćaskate na običnoj beloj pozadini. Ali sada kada Meta prenosi te funkcije prilagođavanja u šifrovane razgovore, možete da postavite teme, uključujući statične boje i gradijente, kako bi vaši razgovori izgledali manje dosadni.

Takođe ćete imati pristup celom spektru emodži reakcija u E2EE razgovorima i možete da prilagodite traku za brzu reakciju. Meta dodaje mogućnost postavljanja fotografija grupnog profila, kao i pregleda aktivnih ikona statusa i pregleda linkova koji vam pokazuju više informacija o tome kuda vas veza vodi. Ako koristite Messenger na Android-u, možete da koristite i funkciju „ bubbles “ za E2EE ćaskanje, što vam omogućava brz pristup aktivnim razgovorima kada ste u drugim aplikacijama.

Pročitajte i:  Zuckerberg kaže da je uređaj za čitanje signala iz mozga "prilično blizu" spremnosti za proizvodnju

Ovo dolazi pošto Meta izgleda da podrazumevano uvede E2EE. Dok je Meta počeo da testira podrazumevani E2EE prošlog avgusta, sada proširuje taj test na više korisnika u narednih „nekoliko meseci“. Ne kaže koliko će ljudi imati pristup njemu, ali kompanija kaže da će obavestiti ljude u „pojedinačnim linijama za ćaskanje“ kada se njihovi razgovori nadograde. Trenutno je opcija za uključivanje E2EE na Messenger-u zakopana u podešavanjima svakog ćaskanja, i nije je lako pronaći ako ne znate gde da tražite.

Prošle godine, Meta je rekao da je na putu da uvede podrazumevani E2EE 2023. i ranije je naznačio da proces traje toliko dugo zbog bezbednosnih razloga. Kako sve više korisnika traži E2EE da bi zaštitili svoje razgovore, Meta verovatno želi da Messenger učini privlačnijim kako bi se bolje takmičio sa rastućim servisima kao što su Signal i Telegram. Telegram nastavlja da dodaje nove funkcije za besplatne i premium korisnike, a Signal je radio isto sa dodatkom priča i drugih glavnih funkcija ćaskanja.

Pročitajte i:  Meta gasi Threads u Turskoj

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,