Top50 Glas publike

Meta gasi svoju aplikaciju za parove

Aplikacija Tuned se gasi 19. septembra.

PCPress.rs Image

Aplikacija nije stekla veliku popularnost

Prema izveštajima, Meta ukida Tuned 19. septembra. Registracija za aplikaciju već sada nije moguća. Kompanija se odlučila na ovaj potez jer tim za eksperimentisanje novih proizvoda ukida aplikacije ako „nisu održive“, rekao je portparol kompanije.

Metin, NPE tim pokrenuo je Tuned u aprilu 2020.godine kako bi partnerima pružio „privatni prostor“ gde mogu da četuju, dele fotografije i muziku i imaju timeline zajedničkih uspomena.

Tajming je bio odgovarajući obzirom da je to bio početak pandemije. Teoretski, ova aplikacija je pomogla udaljenim parovima da učvrste svoje veze kada nisu mogli lično da se vide.

Međutim, nije poznat tačan broj ljudi koji su koristili aplikaciju. Aplikacija je bila omogućena na iOS i na Android operativnim sistemima. Iako je Facebook tada naveo da postoji „mnogo parova“ koji su koristili Tuned da bi se zbližili, nema sumnje da je aplikacija ostala manje popularana u poređenju sa Facebook-om ili Instagram-om.

Kompanija polako gasi eksperimentalne aplikacije. Takođe, aplikacije višeg profila kompanija je ukidala ako nisu bile popularne.

Pročitajte i:  Tramp navodno traži vraćanje Facebook naloga

Ovakva gašenja pojedinih aplikacija pomažu kompaniji da uštedi resurse i fokusira se na popularnije platforme. Izgleda da je Tuned sve više bio van granica za tehnološkog giganta koji je svoju pažnju preusmerio sa društvenih mreža na metaverzum.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,