BIZIT plus

Meta Horizon Worlds se pokreće uskoro

Metina mobilna verzija Horizon Worlds-a, njene VR metaverse društvene platforme, koja je dugo u radu, mogla bi se uskoro pokrenuti, navodi se u biltenu Lowpass od Janko Roettgers.

PCPress.rs Image

Svesni smo da Meta već neko vreme radi na mobilnoj verziji Horizon Worlds-a, društvene platforme metaverse kompanije koja je trenutno dostupna samo na njenim Quest VR uređajima, ali još uvek nije ovde. Očigledno, kompanija je napravila radnu verziju prošle godine, ali „na kraju je nismo isporučili“, rekao je Vishal Shah, ​​Meta-in metaverse VP, u intervjuu za Roettgers. „Bilo je to malo previše od VR igre na mobilnom uređaju za razliku od mobilnog iskustva.”

Međutim, Shah nije tačno rekao Roettgersu kada će aplikacija biti dostupna na mobilnom uređaju. I neću biti siguran u skoro izdanje dok Meta zapravo ne da određeni vremenski okvir; krajem januara, sama Meta je rekla da će aplikacija „uskoro“ doći na mobilne uređaje i veb, ali još uvek nije tu. Meta nije odmah odgovorio na zahtev za komentar o vremenu za mobilne i veb aplikacije.

Pročitajte i:  Meta formira tim za borbu protiv dezinformacija i zloupotrebu AI

Shah je rekao Roettgersu da će Super Rumble, pucačina Meta koja je upravo zvanično lansirana u Horizon Worlds-u, biti među prvim beta igrama testiranim za platformu na mobilnim uređajima. Ta igra izgleda mnogo lepše od većine iskustava na platformi zbog činjenice da je „napravljena od uvezenih objekata, sredstava i tekstura, nešto što ranije nije bilo moguće sa Horizontom“, kaže Roettgers. Mogućnost preuzimanja uvezenih sredstava očigledno će biti dostupna ručno odabranim programerima za početak i širenje u toku.

Horizon Worlds još uvek nije bio veliki hit za Metu. U oktobru, CNBC je izvestio da platforma ima manje od 200,00 korisnika; S druge strane, Meta-ine novopokrenute teme su za nekoliko dana premašile 100 miliona korisnika. To nije ni blizu poređenja između jabuka i jabuka — Threads je besplatna aplikacija za pametne telefone, dok Horizon Worlds trenutno zahteva Quest VR slušalice — ali to pokazuje koliko je skala između dve platforme trenutno različita. (Metin rad na metaverzumu ostaje ponor novca, a kompanija je prijavila neto gubitak od 3,7 milijardi dolara za svoju diviziju Realiti Labs u poslednjem kvartalu.)

Pročitajte i:  Meta u saradnji sa kompanijom LG

Mobilna verzija Horizon Worlds-a mogla bi pomoći Meti da se bolje takmiči sa Fortnite-om i Roblok-om, koji na sličan način omogućavaju kreatorima da grade društvene igre i iskustva. Zanimljivo, kako Horizon Worlds traži mobilne uređaje, Roblok više gleda na VR; Roblok je upravo lansiran u otvorenoj beta verziji na Quest slušalicama u četvrtak.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,