Meta Horizons potpredsednik napušta kompaniju

Vivek Sharma iz kompanije Meta, potpredsednik kompanije Horizon social VR platforme, napušta kompaniju, kako je izvestio Reuters. Portparol Mete Bryan Pope potvrdio je Sharma-in odlazak u The Verge i rekao da Sharma odlazi da bi nastavio sa nepovezanom karijerom.

PCPress.rs Image

Sharma odlazak dešava se u pomalo nezgodno vreme za Horizon. Metaverzum je ogromna opklada za Metu, sa Horizontom kao jednim od njegovih centralnih delova, ali ceo napor je prošle nedelje postao nešto poput mema. Da bi pomogao u promociji pokretanja Horizon Worlds-a u Francuskoj i Španiji, izvršni direktor Mark Zuckerberg je u Horizontu objavio snimak ekrana na kojem je istaknut njegov mrtvooki avatar, koji je skoro odmah postao popularna šala širom interneta. Zuckerberg je podelio koncept detaljnijeg avatara nekoliko dana kasnije, ali šteta je već bila učinjena. Postoji čak i Snapchat filter koji parodira Zuckerberg izgled memima.

Trenutak mema i Sharma-in odlazak su verovatno samo mali tragovi za metaverzalne ambicije kompanije. Meta napreduje sa novim hardverom, uključujući nove VR slušalice za koje je Zuckerberg juče rekao da će biti lansirani u oktobru. I ove nedelje, kompanija je predstavila svoje nove Meta naloge koji vam omogućavaju da koristite Quest slušalice bez potrebe da se prijavite na Facebook. Ali metaverzum se do sada pokazao kao skup poduhvat. U prošlom kvartalu, odeljenje kompanije Reality Lab  prijavilo je gubitak od 2,8 milijardi dolara.

Pročitajte i:  Meta u saradnji sa kompanijom LG

Sharma tim će sada izveštavati Vishal Shah, ​​Meta-in metaverse VP, rekao je Pope.

„Zahvalni smo na Vivekovom doprinosu u našim timovima za tržište, igre i metaverse u poslednjih šest godina i želimo mu dobro“, rekao je Pope u saopštenju. „Zahvaljujući njegovom vođstvu, Horizon grupa proizvoda je izgradila snažan tim sa ambicioznom vizijom i tek počinje. Meta nastavlja da bude izvor za razvoj sjajnih lidera, i mi smo uzbuđeni da vidimo šta će Vivek postići u svom sledećem poglavlju.” Sharma nije odmah odgovorio na zahtev za komentar.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,