BIZIT plus

Nintendo navodi da „nema planova“ da poveća cene Switch-a

Nintendo Switch konzola neće biti dodata na listu tehnoloških proizvoda sa povećanom cenom na koje utiče inflacija. Kompanija je dala izjavu za Eurogamer, ponavljajući ono što je predsednik kompanije Shuntaro Furukawa rekao akcionarima u junu, rekavši da „ne planira da poveća trgovinsku cenu svog hardvera“.

PCPress.rs Image

Evo kompletne izjave podeljene sa Eurogamer-om:

„Kao što je naš predsednik gospodin Furukava izjavio na 82. godišnjoj skupštini akcionara u junu:

„Iako ne možemo da komentarišemo strategije određivanja cena, trenutno nemamo planove da promenimo cenu našeg hardvera zbog inflacije ili povećanih troškova nabavke u svakoj zemlji. Odredićemo naše buduće strategije cena kroz pažljivo i kontinuirano razmatranje.’

„Dok konačnu cenu za potrošače uvek određuju prodavci, kao što je gospodin Furukava izjavio, Nintendo ne planira da poveća trgovinsku cenu svog hardvera.

Ovo dolazi na kraju nedelje kada je došlo do iznenađujućeg povećanja cena Soni PlayStation 5 konzole u ​​nekoliko regiona, uključujući Veliku Britaniju, Evropu, Japan, Kinu, Australiju, Meksiko i Kanadu. Ranije ovog meseca, na snagu je stupilo povećanje cene od 100 dolara za Meta’s Quest 2 VR slušalice.

Pročitajte i:  Nintendo Switch 2 neće stići pre 2025. godine

Prošle nedelje, moj kolega Dan Seifert je pisao o tome kako je uticaj inflacije na tehnološke proizvode već prisutan, ali ga je generalno teže uočiti u poređenju sa raširenijim poskupljenjem u prodavnici. On je i dalje u pravu u vezi sa tim – mnoge kompanije blago povećavaju cenu novih proizvoda i, u retkim slučajevima, već postojećih proizvoda. Bez obzira da li se proizvodi prodaju sa gubitkom ili ne, teško je znati šta bi gadžet mogao sledeće uticati. Ali za sada, to neće uključivati Nintendo’s Switch.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: