BIZIT plus

Qualcomm lansira auto čip za zabavu

Proizvođač mobilnih čipova Qualcomm Technologies, ​​Inc je predstavio procesorski čip za automobil pod nazivom Snapdragon Ride Flex SoC koji upravlja i asistiranom vožnjom i funkcijama u kokpitu, uključujući zabavu.

PCPress.rs Image

Ranije su te funkcije bile obrađene na različitim čipovima i njihovo spajanje može pomoći u smanjenju troškova, rekao je Nakul Duggal, šef automobilske industrije kompanije Qualcomm.

„Očigledno je da smanjujete broj fizičkih kutija. Dakle, sve se svodi na jednu kutiju. Smanjujete količinu memorije koja vam je potrebna. Dodatne spoljne komponente koje su vam potrebne, one se smanjuju“, rekao je Duggal za Reuters.

Qualcomm je poslednjih godina konstantno gradio svoje automobilsko poslovanje, a u septembru je saopštio da se njegov „cevovod“ za automobilsko poslovanje povećao na 30 milijardi dolara.

Sa električnim vozilima i sve većim autonomnim karakteristikama u automobilima, broj čipova koje koriste proizvođači automobila raste, a automobilsko tržište je ključna oblast rasta za proizvođače čipova.

Duggal je rekao da automobilski kupci već isprobavaju novi čip i da će biti komercijalno dostupan u prvoj polovini sledeće godine.

Pročitajte i:  Google, Intel i Arm računaju na dominaciju Nvidia AI čipova 

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: