BIZIT plus

Meta – prave pametne AR naočare krajem 2024. godine

Dugo se pričalo da Meta radi na paru pametnih naočara sa proširenom stvarnošću – i moguće je da bismo ih konačno mogli videti kasnije ove godine. 

PCPress.rs Image

Pozivajući se na neimenovane Meta izvore, izveštaj Business Insider-a tvrdi da kompanija planira da demonstrira par pravih AR pametnih naočara kasnije ove jeseni na Meta Connect-u. Naočare, interno nazvane „Orion“, su poseban proizvod od nedavno lansiranih Ray-Ban Meta Smart Glasses i njegovih Meta Quest slušalica. Bivši proizvod, iako sadrži neke beta multimodalne audio AI funkcije i kameru, nema nikakve vizuelne AR elemente.

U međuvremenu, Meta Quest slušalice se prvenstveno koriste za VR igre i pregršt iskustava mešovite stvarnosti. Navodno, ono što ove Orion naočare čini „pravim“ AR uređajima jeste činjenica da bi trebalo da budu tehnološki naprednije sa vizuelnim elementom – još ne znamo mnogo više. Izveštaj sugeriše da postoji veliki unutrašnji pritisak na Meta da ima visokokvalitetni demo i da neki insajderi kompanije eksperimentišu sa naprednim prototipovima. 

Ipak, čini se da Orion naočare još nisu spremne za udarni termin. Business Insider kaže da čak i ako se naočare demonstriraju na Meta Connect-u, one neće biti dostupne javnosti. Alex Heath iz Verge-a je prošle godine izvestio da je 2024. bila kada kompanija planira „interno“ lansiranje naočara, sa javnom puštanjem u javnost za 2027. Pre toga, verovatnije je da ćemo videti treću generaciju Ray-Ban-a pametne naočare 2025. koje dolaze sa „neuralnim interfejsom“ kao ulaznim uređajem. 

Pročitajte i:  Apple-ove ideje - pametne naočare i kamere u vašim ušima 

Svaki demo bi verovatno bio sredstvo za podsticanje apetita javnosti za ono što dolazi.  Jedan od razloga zašto se čini da Ray-Ban Meta Smart naočare rade dobro je činjenica da su u poznatom faktoru forme i da ispunjavaju određene niše, poput kreiranja sadržaja, iznenađujuće dobro. 

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *