Microsoft donosi Xbox One Auto HDR funkciju u Windows

Kada je Microsoft objavio da će se Auto HDR probiti do Xbox serije X i S, mnogi su se pitali da li će se pojaviti i na Windowsu 10. Izlgeda da je tehnologija unapređivanja kvaliteta slike konačno stigla i na PC računare, samo još da vidimo u kom tačno obliku.

PCPress.rs Image

Xbox Series Auto HDR sada i za Windows

Danas je Microsoft najavio da je trenutno dostupna probna verzija sistema Windows 10 (21337) i uključuje Auto HDR. Da biste mogli da probate ovu funkciju, moraćete da budete član programa Windows Insider (Dev Channel) da biste dobili pristup verziji Windows 10 21337. Takođe će vam trebati ekran koji može da obrađuje HDR signal. Ako nemate monitor, možete da pokušate da koristite i 4K televizor ako ga imate.

Auto HDR je tehnologija koju je razvio Microsoft za upotrebu sa porodicom konzola Xbox Series i Windows-om. Koristi veštačku inteligenciju za pretvaranje materijala iz standardnog dinamičkog opsega (SDR) u sliku visokog dinamičkog opsega (HDR). To je omogućeno zahvaljujući Microsoft-ovoj upotrebi mašinskog učenja, koji zatim obučava algoritam Auto-HDR o tome na šta treba obratiti pažnju prilikom konverzije iz SDR u HDR.

Pročitajte i:  Windows 10 će automatski blokirati neželjene aplikacije

Izvor: Tomshardware

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,