Twitter testira „Undo Tweet“ funkciju

Izgleda da Twitter želi da omogući korisnicima da, kada se predomisle, mogu da uklone svoje tweet-ove. Naime, istraživač Jane Manchun Wong objavila je na svom nalogu sliku ekrana na kojoj se nalazi i ta opcija. Taj ekran pripada stranici koja se tiče pretplate, što ukazuje da bi ova opcija mogla da bude dostupna samo „profesionalnim“ korisnicima. Inače, mogućnost da se obrišu tweet-ovi našla se među željama korisnika koji su popunjavali upitnik o funkcijama koje bi bili voljni da plate.

twitter

Twitter je zvanično potvrdio navode ovog istraživača, navodeći da je ova funkcija u fazi testiranja. Za sada nije poznato kada će biti dostupna korisnicima, niti da li će biti dostupna samo onima koji plate pretplatu. Kompanija još nije donela konačnu odluku o tome, ali je jasno da bi ova opcija bila pravi „pogodak“ za kompaniju, jer donosi potencijal za privlačenje velikog broja novih korisnika da sa besplatnog pređu na plaćeni nalog.

Pročitajte i:  Twitter prikazao novi koncept za filtriranje odgovora

Što se tiče funkcionalnosti, „Undo Tweet“ bi radio na sličan način kao „Undo Send“ u Gmail-u – zadržavao bi tweet-ove nekoliko sekundi pre nego što bi ih zaista poslao. Time bi se korisnicima omogućilo da se predomisle nakon što pritisnu dugme za slanje, a pre nego što tweet ode „u etar“.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,