Microsoft Edge dobija nove funkcije

Najnovija verzija Microsoft Edge-a zasnovana na Chromium-u predstavlja mnoštvo novih funkcija, uključujući ugrađeni menadžer lozinki i brojne nove teme.

PCPress.rs Image

Microsoft Edge dobija menadžer lozinki i teme slične Chrome-u

Ovo je najveće ažuriranje za Microsoft Edge u poslednje vreme. Postoji mnogo toga za raspakivanje, uključujući novu “sleeping tabs” funkciju koja će automatski osloboditi sistemske resurse zauzete pozadinskim tabovima, kako bi poboljšala performanse vašeg sistema i browsera. Ovo je verovatno najveća promena, dok mnogi drugi dodaci poboljšavaju izgled, osećaj i opšte delovanje Edge-a. Sada su dostupne dvadeset i četiri nove teme, uključujući posebne dizajne Halo, Microsoft Flight Simulator i Forza Horizon koji će u potpunosti tematizirati search bar, sidebar i menije Microsoft Edgea. Sve ih možete preuzeti sa zvanične stranice Edge Add-ons.

Za korisnike programa Outlook, novi tab stranica sada vam omogućava da vidite vašu prijemnu poštu bez potrebe za učitavanjem email klijenta. Jedan od najvećih novih dodataka za Microsoft Edge je ugrađeni menadžer lozinki za sve povezane naloge. Možete da automatski popunite polja lozinke i naloga ili da koristite generator lozinki da biste automatski kreirali (i sačuvali) sigurnije šifre na sličan način kao Chrome. Menadžer lozinki u programu Microsoft Edge takođe uključuje zaštitne funkcije – password monitor će vas obavestiti ako postoji bilo kakav problem sa vašim kredencijalima. Prethodno viđena history i tabs syncing takođe se sada objavljuju za sve korisnike Edge-a, a to vam omogućava da sinhronizujete sve tabove na Androidu, iOS-u i desktopu.

Pročitajte i:  Važna funkcija privatnosti u Chrome-u još jednom je odložena 

Izvor: 9to5google

Facebook komentari: