BIZIT 2022

Microsoft Edge upozorava Windows 10 korisnike na Chrome i Firefox

Microsoft se već godinama bori sa Google-om i Mozilla-om, a kada je oblast internet pretraživanja u pitanju. Iako je Edge uspešno zamenio Internet Explorer, te doneo značajna poboljšanja, većina Windows 10 korisnika i dalje radije bira Chrome ili Firefox.

PCPress.rs Image

Budući da nije razvio uspešnu strategiju koja bi korisnike motivisala da migriraju u smeru Edge pretraživača, Microsoft je posegao za alatima koji mogu da se tumače i kao problematični, u najmanju ruku dosadni, budući da se radi o pop-up upozorenjima koja se pojavljuju svaku put kada Windows 10 korisnici pokušaju da instaliraju neki pretraživač koji nije Edge.

Microsoft je pomenute pop-up prozore implementirao u poslednje Windows 10 test bildove, koji su stigli do insajdera, a slične strategije su postojale i ranije, samo što se sada pop-up upozorenja pojavljuju isključivo u okviru instalera za neki drugi pretraživač. Tako Microsoft korisnike pokušava da usmeri prema Edge-u, a pre nego što izaberu Chrome ili Firefox, što je pomalo nelogično, budući da korisnici u okviru nove instalacije uglavnom biraju proizvod koji već zadovoljava njihove potrebe.

Pročitajte i:  Google olakšava pretragu lokalnih LGBTQ+ biznisa

Iako je teško zamisliti da bi pop-up prozorčići mogli da odvrate bilo koga, te tako motivišu korisnika da izabere Edge, ipak se radi o nepotrebnoj komplikaciji. Još uvek se ne zna da li će ova upozorenja stići do svih korisnika, ali je jasno da Microsoft traži nove načine na koje bi korisnike usmerio ka Edge-u, te ga učinio konkurentnijim.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,