BIZIT 2022

Microsoft kupuje GitHub

GitHub je praktično druga kuća za sve one developere koji žele da sačuvaju, podele ili raspravljaju o kodu, a trenutno se suočava sa problemima koji su u vezi sa smenom izvršnog direktora, što će, kako se čini iskoristiti Microsoft, budući da se prema nekim izvorima već pregovara o akviziciji.

PCPress.rs Image

U početku nije bilo sigurno da su pregovori još uvek u toku, budući da je jedna od najvećih prepreka bila cena, jer je GitHub, kako piše CNBC, tražio više od onoga što je Microsoft bio spreman da plati. Ipak, Microsoft je za Bloomberg potvrdio da su pregovori uspešno završeni i da je pristao na kupovinu, te se pretpostavlja da bi akvizicija mogla da se predstavi javnosti danas u toku dana, što je veliki korak, budući da je mnogo razloga zbog kojih bi Microsoft mogao da poželi GitHub u svom sastavu.

PCPress.rs Image

Naime, Microsoft bi na taj način pre svega dobio pristup većem broju developera, a na koje bi kompanija mogla da utiče, što bi, na kraju, bilo od vitalnog značaja za brže usvajanje svega što kompanija proizvodi – od Windows-a 10 do Azure platforme. Pored toga, GitHub podaci bi mogli da budu koristan izvor i za poboljšavanje Microsoft AI projekata.

Pročitajte i:  Intervju: Dejan Cvetković, Microsoft - Ključ je u inovacijama i doprinosu pojedinca

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,