Top50 Glas publike

Microsoft nudi besplatan OneDrive za Dropbox i Google korisnike

Microsoft pokušava da preotme korisnike konkurentskih cloud servisa, a tako što svoje proizvode nudi besplatno tokom promotivnog perioda koji je počeo 6. februara.

PCPress.rs Image

Ponuda, koja će potrajati do 30. juna, će korporativnim korisnicima, koji imaju naloge na platformama Box, Dropbox i Google, omogućavati da pređu na OneDrive, te ga koriste besplatno tri godine od otvaranja naloga, a formiran je i specijalni FastTrack tim čija je uloga da klijentima pomogne da što brže i lakše migriraju svoje poslove na OneDrive i Office 365. Ponuda važi samo za preduzeća koja nemaju naloge na Microsoft-ovoj platformi, te mogu da obezbede minimum 500 korisnika.

Radi se o ozbiljnoj promociji, te je sigurno da će Microsoft preuzeti određeni broj korisnika od drugih cloud, te servisa za skladištenje, a iz kompanije se nadaju da će se korisnici po isteku besplatnog perioda odlučivati da ostanu na njihovoj platformi. Takva očekivanja imaju smisla, jer je cloud servis jedan od najbrže rastućih segmenata kompanije, te se od njega očekuje da u budućnosti donese još više prihoda. Tako su Azure, Office 365 i OneDrive aduti za buduće poslovanje, budući da prodaja računara već neko vreme beleži pad, dok se Office aplikacije, te Windows operativni sistemi nude besplatno, ili kroz pretplatu koja opet ne donosi veliku zaradu.

Pročitajte i:  Chrome: Nova opcija za kontrolu ekstenzija

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , , ,