Top50 Glas publike

Microsoft objavio alat za ažuriranje Defendera

Microsoft je u petak objavio novu alatku. Ona će administratorima sistema omogućiti da ažuriraju zaštitni paket Defender unutar install images za Windows (podržani WIM ili VHD).

PCPress.rs Image

Nova alatka podržava Windows install images za Windows 10, Server 2019 i Server 2016

Nova alatka stvorena je za poslovna okruženja u kojima se radne stanice i serveri servisiraju ili masovno instaliraju pomoću install images. Neki od ovih images ponovo se koriste mesecima, a paket Microsoft Defender (podrazumevani antivirus) koji se nalazi u njima obično bi na kraju bio instaliran pomoću zastarele baze podataka. Novoinstalirani operativni sistemi Windovs na kraju bi ažurirali paket Defender, ali Microsoft kaže da je to stvaralo „prazninu u zaštiti“ tokom koje bi sistemi mogli biti lako napadnuti i zaraženi. Microsoftova nova alatka je namenjena omogućavanju sistemskim administratorima da ažuriraju svoje install images WIM ili VHD tako da sadrže najnoviju komponentu Defender. Nova alatka je obezbeđena za 32-bitne i 64-bitne sisteme i podržava install images za Windows 10 (izdanja Enterprise, Pro i Home), Windows Server 2019 i Windows Server 2016.

Pročitajte i:  Tužba o pravilima AI autorskih prava

Da biste pokrenuli alatku, samo pokrenite DefenderUpdateWinImage.ps1 Powershell skriptu. Ovu skriptu treba pokrenuti sa administratorskim privilegijama iz 64-bitnog Windows 10 ili novijeg OS okruženja sa PowerShell 5.1 ili novijom verzijom. Powershell potrebni moduli uključuju Microsoft.Powershell.Security and DISM.

Izvor: Zdnet

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: