Microsoft pokreće novu Office aplikaciju za Windows 10

Microsoft je juče, 20. februara, načinio novu Office aplikaciju dostupnom Windows 10 korisnicima. Ona zamenjuje aplikaciju My Office koja trenutno postoji i dizajnirana je da bude mnogo korisnija svim Office korisnicima.

U suštini, to je hub za pokretanje novijih dokumenata, pristupanje Office aplikacijama za desktop računare ili jednostavno pronalaženje besplatnih veb verzija Office-a. To je besplatna aplikacija koja će biti unapred instalirana u operativnom sistemu Windows 10 i nije vam potrebna Office 365 pretplata da biste je koristili.

Postojeća My Office aplikacija ima mnoge od ovih funkcija, ali nova Office aplikacija stavlja fokus na besplatne online verzije Office-a ako niste Office 365 pretplatnik. To je nešto što se Microsoft borio da promoviše, a mnogi potrošači jednostavno ne znaju da office.com postoji i da Microsoft ima besplatne online verzije programa Word, Excel, PowerPoint i Outlook. Brojni korisnici takođe pretpostavljaju da Office jednostavno dolazi kao deo Windows-a, tako da će i preimenovanje ove aplikacije u Office i online verzije Office aplikacija sigurno pomoći.

Pročitajte i:  Windows u brojkama

Ova nova Office aplikacija takođe uključuje i uputstva, kao i savete i trikove za razne Microsoft-ove aplikacije i servise. Microsoft takođe dozvoljava IT administratorima da prilagode Office aplikaciju tako da omoguće preduzećima da je brendiraju i omoguće pristup aplikacijama trećih strana i Microsoft Search-u. Novu Office aplikaciju možete da preuzmete iz Microsoft prodavnice, a ona će u narednim nedeljama postajati dostupna postojećim korisnicima operativnog sistema Windows 10.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:

BIZIT 2020

5G 2019
Tagovi: , , ,