Microsoft poručuje Windows 10 korisnicima: Edge ne može da se briše

Edge je vrlo dobar web pregledač, mnogi tvrde kao Chrome, samo, bolji, ali je Microsoft uprkos tome uspeo da uznemiri Windows 10 korisnike.

PCPress.rs Image

Edge se ne briše

Naime, Microsoft često komplikuje stvari, čak i kada u ponudi ima dobar proizvod, pa je tako i sa Edge pregledačem. Proteklih nedelja Windows 10 korisnici teško da mogu da ignorišu Edge, a sve je više onih koji tvrde da im krade podatke sa Chrome-a. Situacija je uspela da uznemiri čak i one koji još uvek koriste Windows 7, a jedan korisnik je Edge opisao kao malver, a zbog sile koju Microsoft usmerava ka korisnicima koji nisu usvojili ovaj pregledač.

PCPress.rs Image

Eksperti preporučuju da Microsoft promeni strategiju, budući da bi ovakvo ponašanje moglo da nanese štetu, a posebno nakon poslednjeg ažuriranja stranica za Edge podršku. Naslov novog paragrafa dodatno je uznemirio korisnike, a u pitanju je nešto poput naredbe – „Ne možete da uklonite Edge“, te su korisnici mogli da pročitaju i da je nova verzija Edge pregledača uključena u poslednji Windows sistem update, zbog čega opcija za deinstalaciju više nije dostupna.

Pročitajte i:  Programeri malvera se okreću „egzotičnim“ programskim jezicima 

Izvor: ZDNet

Facebook komentari:

Tagovi: , , , , ,