Microsoft priprema Xbox uređaj za striming igara

Microsoftov šef Xbox-a, Phil Spencer, upravo je otkrio namenski Xbox uređaj za striming igara. Spencer je objavio fotografiju uređaja na Twitteru, gde ga možete videti kako sedi na vrhu njegove police u njegovom Microsoft kancelarijskom prostoru. To je mala bela kutija, koja podseća na izgledXsbok Series S i biće posvećena pristupu Xbox igrama preko kompanijske usluge Xbox Cloud Gaming.

PCPress.rs Image

Microsoft je prvi put najavio da planira Xbox uređaj za striming prošle godine, a mnogi su pogrešno pretpostavili da će to biti štap koji će se priključiti direktno u HDMI port. Dok Microsoft još uvek radi na ovoj Xbox konzoli za striming, kodnog naziva Keystone, to će više biti uređaj nalik kutiji ili pakovanju koji se pričvršćuje na monitore i televizore.

Xbox uređaj za striming će takođe verovatno uključivati pristup medijskim aplikacijama kao što je Netflix i lagani korisnički interfejs za pokretanje Xbox igara. Microsoft je ranije ove godine priznao ime Kyistone, ali je otkrio da i dalje radi na novoj reviziji uređaja. Izvori upoznati sa Microsoftovim planovima kažu za The Verge da Xbox tim nastavlja da radi na svom striming uređaju i da još uvek planira da ga izbaci na tržište.

Pročitajte i:  Microsoft možda priprema jeftiniju Xbox Series X konzolu

Međutim, Microsoft je uspeo da pokrene Xbox TV aplikaciju. Dostupna na Samsung televizorima i monitorima iz 2022. godine, aplikacija Xbox TV pokreće igre sa Xbox Cloud Gaming i podržava striming igrice pri 1080p pri brzini do 60 kadrova u sekundi. Jednostavno se prijavite na svoj Microsoft nalog u aplikaciji i strimujete Xbox igre baš kao što biste to uradili kroz Xbox Cloud Gaming u pregledaču.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,