BIZIT 2022

Motorola edge+ nudi napredno video snimanje

Kompanija IMINT, globalni lider u kreiranju softvera za poboljšanje video kvaliteta, najavila je početak saradnje sa Motorolom, a prvi korak bila je integracija njenih Vidhance rešenja za video optimizaciju u novim edge+ premijum telefonima.

PCPress.rs Image

Rezultat ove saradnje je smartfon opremljen najnaprednijom video stabilizacijom na tržištu – zbog čega je Motorola edge+ idealan izbor za sve veći broj korisnika smartfona koji žele da stvaraju i dele video sadržaj najvišeg kvaliteta.

„Imint i Motorola postavljaju granicu video performansi smartfona na znatno viši nivo od postojećeg“, izjavio je Andreas Lifvendahl, izvršni direktor kompanije Imint i dodao: „Naša Vidhance rešenja su najbolja u klasi, a u kombinaciji sa Motorola edge+ mobilnom platformom, davaće ljudima mogućnost da stvaraju video sadržaj kvaliteta koji je do sada bio dostupan samo profesionalcima i vrhunskim kamerama“.

Vidhance rešenja u Motorola edge+ telefonima

Među specifičnim Vidhance rešenjima koja se nalaze unutar Motorola edge+ smartfona su Vidhance Video Stabilization sa aktivnom OIS podrškom, Vidhnace Correction, Vidhance Dynamic Blur Reduction i Vidhance Field of View Correction.

Pročitajte i:  Video otkriva kako će izgledati novi Motorolin savitljivi telefon

Vidhance Video Stabilization sa aktivnom OIS podrškom oslanja se na algoritme softverske stabilizacije, koji koriste ugrađene senzore u današnjim smartfonima, kako bi kompenzovao neželjene pokrete kamere prilikom snimanja. Aktivna OIS podrška kombinuje optičku stabilizaciju slike (OIS) – standardnu tehnologiju koja se primenjuje u fotografiji – sa elektronskom stabilizacijom slike (EIS), kako bi stvorila video snimke bez ikakvih podrhtavanja, posebno u okruženjima sa slabom osvetljenošću.

OIS umanjuje neželjene pokrete prilikom snimanja videa tako što mehaničkim putem pomera objektiv kako se kamera pomera ili drma, dok EIS – Vidhance specijalnost koju je kompanija kreirala posebno za snimanje videa – funkcioniše tako što softver unapred predviđa pokrete kamere i potom u realnom vremenu vrši potrebna podešavanja kako bi kompenzovao neželjene pokrete i podrhtavanja. Rezultat su odlični video snimci u svim uslovima osvetljenja.

PCPress.rs Image

Motorola edge+ takođe poseduje novo Vidhance Horizon Correction rešenje. Iskošen ili nestabilan horizont može da učini da video izgleda iseckano ili neprirodno, posebno prilikom spajanja različitih video sekvenci ili snimanja u pokretu. Sa Vidhance Horizon Correction rešenjem, horizont u videu može biti automatski poravnat i bez ikakvog efekta na kvalitet stabilizacije.

Pročitajte i:  Podignite zabavu na viši nivo uz Motorolu g32

Motorola edge+ kao novi premijum telefon

Predstavljen u aprilu, Motorola edge+ donosi premijum iskustvo korišćenja mobilnih uređaja. Pored postavljanja novih standarda u fotografisanju i snimanju videa, edge+ je ultimativni uređaj za stvaranje multimedijalnog sadržaja zahvaljujući svom 108MP senzoru, AMOLED Endless Edge displeju koji se preliva preko njegovih ivica sa idealnim 21:9 odnosom stranica i audio sistemom studijskog kvaliteta koji će impresionirati svako uvo. Novi flegšip poseduje i najnoviji Qualcomm Snapdragon 865 procesor koji je optimizovan da pruži najbrže 5G iskustvo na tržištu.

PCPress.rs Image

Motorola edge+ takođe poseduje Vidhance Dynamic Blur Reduction i Vidhance Field of View Correction rešenja. Vidhance Dynamic Blur Reduction unapređuje Vidhance tehnologiju stabilizacije tako što posmatra i uči prateći softversko procesuiranje i potom vrši fina podešavanja različitih parametara kako bi kompenzovao pokrete i svetlo i tako smanjio zamućenost koja nastaje prilikom pokreta pri snimanju.

Vidhabce Field of View Correction rešenje eliminiše neželjene efekte zumiranja koji stvaraju promene u fokalnoj dužini prilikom promene fokusa. Ovakve promene najčešće su rezultat određenih nedostataka koje sistem kamera ima i mogu da unište video koji neko snima.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,