Google-ovci nisu srećni zbog Barda

Zaposleni u Google-u pričaju sve o najavi kompanije o svom ChatGPT rivalu, Bardu – i mnogi nisu zadovoljni kako su se stvari odvijale. Prema izveštaju CNBC-a, zaposleni u Googleu nazivaju pokretanje AI chat bota „prebrzanim“ i „pogrešnim“ u objavama na internim oglasnim tablama kompanije, a mnogi ciljaju na izvršnog direktora Sundar Pichaija.

PCPress.rs Image

Google je ranije ove nedelje najavio Bard u pokušaju da prestigne Microsoft, koji je dan kasnije objavio svoj Bing koji pokreće ChatGPT. Ali kada je kompanija objavila demo Barda na Twitteru, nekoliko korisnika je istaklo da sadrži činjeničnu grešku. U međuvremenu, prezenter na Google-ovom događaju pretrage zaboravio je telefon koji će koristiti da pokažu jednu od Bardovih karakteristika, a neki zaposleni navodno nisu ni bili svesni da se to dešava.

Zaposleni u Google su navodno objavili memove upoređujući prošlu godinu u Google sa požarom u kontejneru, dok je drugi zaposleni rekao da je „guranje Barda na tržište u panici potvrdilo strah tržišta od nas“. Googleove akcije su pretrpele prilično veliki udarac nakon što su vesti o Bardovoj grešci počele da se kreću, izgubivši skoro 100 milijardi dolara svoje tržišne vrednosti u samo jednom danu.

Pročitajte i:  Google planira da postavi optički kabl između Kenije i Australije

Tokom zajedničkog okupljanja kompanije u decembru, Pichar i šef veštačke inteligencije, Jeff Dean, navodno su izrazili zabrinutost zbog ovog problema, navodeći da postoji „reputacioni rizik“ koji dolazi zajedno sa preranim puštanjem AI alata. Činilo se da je kompanija promenila svoju melodiju nakon što je Open AI-ov ChatGPT alat postao široko dostupan, ali je zatražila pomoć osnivača Google-a Larry Page i Sergey Brin da pomognu u planiranju odgovora kompanije.

Google-ov ChatGPT konkurent nedeljama neće videti širu dostupnost, ali pošto Microsoft planira da poboljša veb pretragu pomoću bota koji može da pruži komentarisane odgovore na različite vrste upita, nije ni čudo što je Google – koji je verovatno kralj pretrage – odlučio da pokažite Barda sada, čak i ako je bilo malo ranije nego što se očekivalo.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,