Top50 Glas publike

Najpopularniji Android i dalje Nougat

U februaru početkom ove godine, na osnovu statistike koje je Google objavio za Android, otkriveno je da Android Oreo ima distribuciju od oko 1,1%. Međutim, čini se da su u naredna dva meseca ti brojevi skočili i pomerili granicu za oko 400%, jer prema Google-ovim najnovijim statistikama, Android Oreo 8.0 i 8.1 verzije zajedno su distribuirane na oko 4,5% Android uređaja, što je rast koji se dogodio pre svega zbog raznih softverskih nadogradnji na Oreo-u koje su postale dostupne u proteklih nekoliko nedelja.

PCPress.rs Image

Android Nougat je bio najčešće korišćena verzija Androida sa 28,5% distribucijom u februaru, i možda biste pomislili da će Android Oreo povećati distribuciju i da će se Nougat-ova distribucija smanjiti, ali izgleda da je suprotno. Najnoviji podaci su pokazali da Nougat (verzije 7.0 i 7.1) sada komanduje na oko 30,8% Android uređaja, što je povećanje od pre nekoliko meseci. To znači da je vodeća verzija operativnog sistema Android ovog meseca upravo Nougat. Na drugom mestu nalazi se Android Marshmallow (6.0) sa zastupljenošću od 26% (pad od 2% u odnosu na izveštaje iz februara).

Pročitajte i:  Whatsapp iOS testeri dobijaju funkciju „pretraži po datumu“

PCPress.rs Image

Što se tiče drugih verzija Android-a, Lollipop (5.0 i 5.1) je februar dočekao sa 24,6%, a sada ima zastupljenost od 22,9%, dok KitKat (4.4) beleži zastupljenost od 10,5%, dok je u februaru imao 12%. Izgleda da se Android Gingerbread (2.3.3 – 2.3.7) još uvek drži na 0,3%, ali nećemo biti iznenađeni ako na primer Froyo (2.2 – 2.2.3) bude izbačen sa liste u ne tako dalekoj budućnosti. Ice Cream Sandwich (4.0.3 – 4.0.4) se još uvek drži na 0,4%, ali izgleda da je Jelly Bean (4.1.x, 4.2.x i 4.3) blago opao sa februarskih 5% na aprilskih 4,5%. 

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , , , , ,