Top50 Glas publike

Netflix pauzira svoje projekte u Rusiji

Ovaj potez je usledio nakon odluke kompanije da ne emituje državne TV kanale.

PCPress.rs Image

Svi projekti su pauzirani

Reakcija na rusku invaziju na Ukrajinu nastavlja da raste. Prema izveštajima Variety-a, Netflix je „pauzirao“ sve buduće projekte koje je planirao da preduzme u zemlji. Kompanija je u Rusiji imala četiri originalne produkcije, uključujući i jednu u režiji Dasha-e Zhuk koja se snimala pre najnovijih dešavanja.

Prema izveštajima Deadline-a, Netflix ima jednu seriju bez naslova koja će biti završena. Sudbina druga dva projekta je manje jasna. Konkretno, kompanija navodno nije donela odluku šta da radi u vezi sa projektom Anna K, svojom visokoprofilnom adaptacijom Ane Karenjine Lava Tolstoja.

Ovaj potez je usledio nakon što je Netflix rekao da neće biti u skladu sa ruskim zakonom Vitrina TV. Mera zahteva da audiovizuelne kompanije sa više od 100.000 pretplatnika nose 20 besplatnih državnih kanala, uključujući NTV i Spa.

U decembru je državni regulator za telekomunikacije Roskomnadzor rekao da će Netflix morati da se pridržava zakona, ali Rusija tek treba da ga primeni pre nego što je kompanija donela odluku početkom nedelje. Za to vreme, Netflix je rekao da „nema planova“ da ponudi potreban program zbog „trenutne situacije“.

Pročitajte i:  Netflix: Takmičenje kao serija Squid Game

Takođe, odluka da se zaustavi nekoliko produkcija može biti više simboličan gest nego velika žrtva Netflix-a. Kompanija je tek pre godinu dana počela da nudi lokalizovanu verziju svoje platforme u Rusiji, a navodno ima manje od milion pretplatnika u zemlji. Takođe nema kancelariju u zemlji, niti zaposlene.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,