BIZIT plus

Notepad za Windows 11 donosi proveru pravopisa 

Microsoft donosi funkciju provere pravopisa u svoju aplikaciju Notepad na Windows 11. Testeri sada mogu da pristupe novoj podršci za proveru pravopisa u Notepad-u, koja će biti dostupna svim korisnicima Windows 11 kasnije ove godine. 

PCPress.rs Image

Provera pravopisa u Notepad-u funkcioniše slično kao u Microsoft Word-u ili unutar Microsoft Edge pretraživača. Pogrešno napisane reči su automatski podvučene crvenom bojom, a greške možete da ispravite desnim klikom da biste videli predloge za pravopis. Microsoft je čak dodao i automatsko ispravljanje, tako da se greške ispravljaju dok nastavite da kucate. Provera pravopisa u Notepad-u će takođe podržavati više jezika, a možete zanemariti reči u dokumentima i dodati ih u rečnik. 

„Ova funkcija je podrazumevano omogućena za neke tipove datoteka, ali je podrazumevano isključena u datotekama evidencije i drugim tipovima datoteka koji su obično povezani sa kodiranjem“, kaže Dave Grochocki, glavni menadžer proizvoda za Windows Inbox Apps, u postu na blogu. „Ovu postavku možete da uključite ili isključite globalno ili za određene tipove datoteka u podešavanjima aplikacije Notepad ili privremeno za trenutnu datoteku u kontekstualnom meniju.“ 

Pročitajte i:  Microsoft testira oglase u Windows 11 Start meniju

Provera pravopisa u Notepad-u je najnoviji dodatak u dugom nizu poboljšanja ove ugrađene Windows 11 aplikacije. Microsoft je u decembru najavio da će uskoro dodati broj znakova u Notepad, ubrzo nakon što je proizvođač softvera dodao novu opciju automatskog čuvanja koja vam omogućava da zatvorite aplikaciju bez upita za čuvanje svaki put. Microsoft je takođe dodao tamni režim u Notepad, kartice, Copilot AI integraciju, pa čak i virtuelni fidget spinner. 

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *