Nova, tanja verzija PS5 stiže na police u novembru 

Sony je upravo predstavio potpuno novu, tanju verziju PlayStation 5 i PlayStation 5 Digital Edition koje će početi da se pojavljuju na policama sledećeg meseca.

PCPress.rs Image

Sony postaje tanji

Vest o svežem modelu PS5 je objavljena u iznenađujućem postu na zvaničnom PlayStation Blogu. Namerno stvoren kao zamena za oba prethodna modela PS5, ovaj novi dizajn donosi nekoliko poželjnih karakteristika koje će, prema Sony-ju, “odgovoriti na promenjene potrebe igrača”.

Najuočljivija promena je nova, manja veličina, koja smanjuje zapreminu konzole za više od 30% – korisno ako vam prethodni dizajn nije odgovarao zbog tendencije da zauzima previše prostora u vašem dnevnom boravku. Ovo ide uz smanjenje težine od 24% u poređenju sa prethodnim PS5, i 18% u poređenju sa prethodnim PS5 Digital Edition.

Druga istaknuta karakteristika je dodatak opcionog Ultra HD Blu-ray Disc Drive-a, koji se može slobodno dodavati ili uklanjati sa vaše konzole. Ovo će biti dostupno kao deo paketa sa konzolom po ceni od $499.99 ili zasebno po ceni od $79.99, omogućavajući kupcima jeftinijeg Digital Edition-a ($449.99) mogućnost da uživaju u fizičkim igrama u budućnosti.

Pročitajte i:  Kako povezati PS5 kontroler sa vašim iPhone-om i iPad-om

Postolje konzole je takođe redizajnirano i više neće biti uključeno u kutiju. Umesto toga, biće dostupno zasebno po ceni od $29.99 i kompatibilno je sa oba modela.

Izvor: Techradar

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,