Zebra

Novi Samsung telefoni se sigurno neće zapaljivati

Posle problema sa Note 7 telefonom i zvaničnog saopštenja oko onoga što je većina nas znala – da su problemi sa baterijom u stvari uzrok problema samozapaljivanja. Iscrpno istraživanje je pokazalo da su dva proizvođača baterija imali propuste u proizvodnji koji su dovodili do zapaljivanja, koje je na kraju rezultovalo potpunim povlačenjem telefona sa tržišta.

U istom saopštenju Samsung je najavio da drastično unapređuje proces kontrole kvaliteta kako bi unapredio bezbednost proizvoda. Proces unapređenja kontrole kvaliteta obuhvata:

  • Novu Samsung proveru baterije u 8 tačaka koja obuhvata kontrolu od komponenata do isporuke proizvoda. Tu su i napredni testovi: izdržljivost, izgled, rendgen, △OCT testovi i drugi.
  • Napredne merne protokole u više slojeva koji osiguravaju implementaciju strogih bezbednosnih standarda na svakom elementu uređaja (dizajn, korišćeni materijali, hardverska izdržljivost, softver za kontrolu punjenja baterije…).
  • Formiranje grupe eksternih savetnika za baterije sastavljene od akademika i stručnjaka za istraživanje kako bi se osigurali bezbednost i kvalitet baterija.

Na ovaj način Samsung će značajno unaprediti bezbednost litijum-jonskih baterija ne samo za kompaniju, već i za celu industriju, gde će se aktivno deliti iskustva kako bi se dalje unapređivali bezbednosni standardi.

Pročitajte i:  One UI 3.1 stiže i na starije Samsung Galaxy telefone

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,