BIZIT 2022

Novi Samsung telefoni se sigurno neće zapaljivati

Posle problema sa Note 7 telefonom i zvaničnog saopštenja oko onoga što je većina nas znala – da su problemi sa baterijom u stvari uzrok problema samozapaljivanja. Iscrpno istraživanje je pokazalo da su dva proizvođača baterija imali propuste u proizvodnji koji su dovodili do zapaljivanja, koje je na kraju rezultovalo potpunim povlačenjem telefona sa tržišta.

PCPress.rs ImageU istom saopštenju Samsung je najavio da drastično unapređuje proces kontrole kvaliteta kako bi unapredio bezbednost proizvoda. Proces unapređenja kontrole kvaliteta obuhvata:

  • Novu Samsung proveru baterije u 8 tačaka koja obuhvata kontrolu od komponenata do isporuke proizvoda. Tu su i napredni testovi: izdržljivost, izgled, rendgen, △OCT testovi i drugi.
  • Napredne merne protokole u više slojeva koji osiguravaju implementaciju strogih bezbednosnih standarda na svakom elementu uređaja (dizajn, korišćeni materijali, hardverska izdržljivost, softver za kontrolu punjenja baterije…).
  • Formiranje grupe eksternih savetnika za baterije sastavljene od akademika i stručnjaka za istraživanje kako bi se osigurali bezbednost i kvalitet baterija.

PCPress.rs ImageNa ovaj način Samsung će značajno unaprediti bezbednost litijum-jonskih baterija ne samo za kompaniju, već i za celu industriju, gde će se aktivno deliti iskustva kako bi se dalje unapređivali bezbednosni standardi.

Pročitajte i:  Samsung spreman za "zelenu eru"

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,