BIZIT 2022

Novi ThinkPad ultrabook i ThinkPad tablet

Lenovo je na CES-u predstavio najnoviji dodatak svom portfoliju proizvoda treće generacije- ThinkPad X1 Carbon, najlakši 14-inčni ultrabook i ThinkPad 8, tablet od 8 inča koji nudi puno PC iskustvo u pokretu.

lenovo_x1_carbon_1160-100222010-origNovi X1 Carbon težak je samo oko 1,27kg. Kućište je napravljeno od karbonskih vlakana, koja teže manje od magnezijuma i aluminijuma, ali je od njih otpornije.

Računar ima ColorBurst displej koji pruža oštriju, svetliju sliku na višim rezolucijama sa boljim uglovima gledanja za superiorni vizuelni doživljaj, koristi tehnologiju za brzo punjenje baterije, koje omogućuje punjenje do 80% za kraće od sat vremena, a trajanje baterije je 9 sati.

thinkpad-tablet-8ThinkPad 8 tablet namenjen je onima koji žele više od svog prenosivog uređaja bez žrtvovanja mogućnost povezivanja na tastaturu i ekran za puno PC iskustvo, kažu iz Lenova. Tablet Mode namenjen je korišćenju u pokretu. Omogućeno je i jednostavno povezivanje sa opcionom bazom koja ima tastaturu, dok ili monitor za desktop mod rada.

“Lenovo nastavlja da pomera granice dizajna i tehnologije težnjom da stvori najbolje proizvode na tržištu. Naša opsesija u potrazi za savršenstvom je rezultovala pametnijim uređajima dizajniranim da poboljšaju način na koji ljudi komuniciraju kod kuće i na poslu “, rekao je Peter Hortensius, viši potpredsednik i predsednik, Think Business Group, Lenovo. “ThinkPad X1 Carbon pruža sajno korisničko iskustvo sa najboljim profesionalnim ekranom i novim interaktivnim metodama i predstavlja još jedan korak u našem putu ka PC plus eri. ”

Pročitajte i:  Lenovo pravi naočare koje mogu da pretvore vaš uređaj u džepni projektor

ThinkPad X1 Carbon modeli imaju cenu osnovnog modela od 1299 dolara i biće dostupni krajem januara, kao i  ThinkPad 8 convertibilni tablet čija cena osnovnog modela  iznosi 399 dolara.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,