NVIDIA GTX 1060 i GTX 1050 dobijaju naslednike

Nvidia predstavljanjem vrhunskih grafičkih karti RTX serije nisu zaboravili na nižu klasu karti. Ma koliko čudno zvučalo, naspravom RTX 2000 modela, GTX grafičke karte su zaista niža klasa. To naravno ne znači da je reč o lošim karticama, naprotiv, što potvrđuje i najava Nvidije da NVIDIA GTX 1060 i GTX 1050 dobijaju naslednike.

NVIDIA GTX 1060 i GTX 1050 dobijaju naslednike

Ako je verovati ASUS predstavniku, NVIDIA planira da lansira novu generaciju grafičkih karti koje će predstavljati novu generaciju GTX grafičkih. To je otkriveno u intervjuu za PC Watch, što znači da je reč o poluzvaničnoj informaciji, koja doduše zvučli veoma kredibilno.

Kako nova RTX 2000 serija grafičkih karti predstavlja premijum ponudu, jasno je da se otvara prostor na tržištu za manje zahtevne korisnike. Ako dođe do realizacije ove ideje, prvo pitanje koje će imati korisnici je – šta će biti sa ray tracingom? Naime, nova RTX serija se hvali ovom inovacijom, a ukoliko bi i grafičke uslovno rečeno “srednje klase” dobile ovu opciju, to bi dodatno ojačalo poziciju kompanije u odnosu na konkurenciju (AMD).

Pročitajte i:  Asus dodaje "Intel Baseline Profile" u nove BIOS fajlove kako bi rešio probleme sa stabilnošću

Prve informacije govore da bi nova serija bila predstavljena 2019. godine, što znači da će kompanija ove godine biti fokusirana isključivo na RTX seriju koja obećava fantastične performanse, uz prigodnu cenu.

Izvor: PC Watch

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,