Objavljeno 20 GB internih Intel-ovih dokumenata

Više od 20 GB internih Intel-ovih dokumenata pojavilo se na Mega portalu za deljenje fajlova. Dokumente je objavio švajcarski softverski inženjer Til Kotman, a mnogi od njih su označeni kao poverljivi. On tvrdi da ih je dobio od izvora koji su hakovali Intel-ove servere tokom maja ove godine. Inače, Kotman ima dugačku istoriju objavljivanja internih podataka iz najvećih tehnoloških kompanija, do kojih je dolazio na najrazličitije načine.

PCPress.rs Image

Među podacima iz Intel-a nalaze se informacije o dizajnu, kao i izvorni kod za različite čipsete. Među njima su i podaci o BIOS-ima, test kodovi za Kaby Lake, kao i neke šeme, alati i informacije o firmware-u za Tiger Lake procesore.

Kotmanov izvor tvrdi da je „upao“ u Intel-ove servere koji nisu bili propisno obezbeđeni, ali kompanija ne veruje da su hakovani. Po njima, podatke je iz kompanije neko ko ima pristup Resourde i Design centru, web portalu koji služi za razmenu tehničke dokumentacije o čipsetovima sa poslovnim partnerima. U svakom slučaju, Intel je već preuzeo korake da pronađe pravi uzrok ovog sigurnosnog propusta.

Pročitajte i:  ASUS ROG Zephyrus M16 - Potvrda dominacije

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,