Office 2019 samo za Windows 10 korisnike

Microsoft je krajem prošle godine najavio novi Office, a korisnici mogu da ga očekuju u drugoj polovini 2018. Novi paket – Office 2019 biće namenjen samo onima koji imaju Windows 10, te će oni koji rade na starijim verzijama operativnih sistema morati da pređu na novi OS ako žele najsvežiji Office.

PCPress.rs Image

Tako će Office 2019 funkcionisati samo u okviru Windows 10 SAC (Semi-Annual Channel), Windows 10 Enterprise LTSC (Long-Term Servicing Channel) 2018, te sledeće LTSC verzije Windows servera. Mnogi korisnici se pitaju šta će se dogoditi kada bude bio objavljen Office 2020, kada je verzija 2019 već tako usko vezana za Windows 10, a iz kompanije poručuju da su ovakve mere bile neophodne, te su sada Windows i Office blisko povezani po pitanju narednih ažuriranja, što je zgodna predostrožnost u vreme ranjivosti kao što su Meltdown i Spectre.

Iz kompanije dodaju da je softver koji je stariji od jedne decenije, te nije obogaćen poslednjim inovacijama, teško održati sigurnim, te produktivnim, pa je postalo neophodno da se za njegov dalji razvoj uhvati novi tehnološki ritam.

Pročitajte i:  Microsoft planira da otvori Data centar na mestu nesuđene Foxconn fabrike

Izvor: Tweak Town

Facebook komentari: