On radi u Goolag-u i život mu nije lak

Inženjer Google-a, James Damore, koji je otpušten zbog stava da žene biološki nisu predodređene za određene poslove, sada promoviše sebe kao hrabrog borca za pravdu. Na svom novom Twitter nalogu Damore-a je objavio fotografiju na kojoj nosi majicu sa natpisom „Goolag“, insinuirajući na „Google“, i sugerišući da je kompanija iz Silikonske doline slična ozloglašenim sovjetskim logorima gde su zatvorenici umirali od gladi i radili dok ne umru, i u kojima je izvršen jedan od najstrašnijih genocida u 20. veku.

PCPress.rs Image

Google, koji obezbeđuje besplatne obroke, masaže i fitnes časove za sve zaposlene u svom sedištu u Mountain View u Kaliforniji, plaća inženjere kao što je Damore i do 162 hiljade dolara godišnje, prema podacima Glassdoor-a, pri čemu u tu svotu nisu uključene dodatne kompenzacije, kao na primer zdravstveno i socijalno osiguranje. Kompanija zaposlenima nudi i različite profesionalne obuke, što ovu cifru dodatno uvećava.

Poređenja radi, nekadašnji zatvorenici su u gulagu, tokom radnih sati, boravili u prostoru ograđenom bodljikavom žicom, okruženi naoružanim čuvarima, spavali su u nezagrejanim barakama. Ako bi preživeli glad i bolest, dokrajčilo bi ih nasilje od strane stražara. Gulag jednostavno nije bio Goolag.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Google pretraga sada ima tjuner za gitaru
SBB

Tagovi: , , , , , ,